ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στο Δημαρχείο Καλαμάτας-Ακόμα 2 υπάλληλοι θετικοί στον κορονοϊό

Αναστάτωση υπάρχει στο Δημαρχείο Καλαμάτας μετά και τα 2 νέα κρούσματα κορονοϊού σε υπαλλήλους που εξετάστηκαν τη Δευτέρα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο. Από τα 43 δείγματα των εργαζομένων τα 2 βρέθηκαν θετικά, ανεβάζοντας έτσι στα 6 τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Δημαρχείο. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί δύο αντιδήμαρχοι που το ανακοίνωσαν οι ίδιοι, και δύο υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας, γεγονός που ανακοίνωσε ο Δήμος.

Τα δύο νέα κρούσματα υπαλλήλων έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα από χθες το βράδυ οπότε και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Καμία επίσημη ανακοίνωση όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από τον Δήμο Καλαμάτας, γεγονός που επιτείνει την αγωνία των υπόλοιπων εργαζομένων, και φουντώνουν μεταξύ τους τις φήμες για “κρούσματα που κρύβονται”.  Οι υπάλληλοι είναι θορυβημένοι από τον εντοπισμό των κρουσμάτων, και ανησυχούν. Όπως μας κατήγγειλαν στο MessiniaLive, ζήτησαν να γίνουν επειγόντως απολυμάνσεις στα γραφεία των υπαλλήλων  που βρέθηκαν θετικοί, καθώς στον ίδιο χώρο εργάζονται και άλλοι υπάλληλοι. Από τον Δήμο πήραν την απάντηση ότι θα γίνει η προγραμματισμένη απολύμανση την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας μετέφεραν την αγωνία τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, και τα εύλογα ερωτήματά τους. Γιατί ο Δήμος δεν ανακοινώνει τα κρούσματα των εργαζομένων; Γιατί δεν γίνονται κατεπείγουσες απολυμάνσεις σε γραφεία και κοινόχρηστους χώρους από τη στιγμή που εντοπίζονται νέα κρούσματα; Γιατί δεν τίθεται σε προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στους ίδιους χώρους με όσους νόσησαν;

Να θυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τον Δήμο έχει τεθεί σε υποχρεωτική τηλεργασία το 50% των υπαλλήλων του Δήμου. Μάλιστα ήδη χθες ανακοινώθηκε λίστα με 49 υπαλλήλους που  τέθηκαν σε εξ αποστάσεως εργασία, όπως άλλωστε προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις για έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο δημόσιο. Ωστόσο οι εργαζόμενοι που εξακολουθούν να δουλεύουν στους χώρους του Δημαρχείου είναι ανάστατοι. Δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή να βγάλει σχετικές ανακοινώσεις ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα; Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και επείγουσες απολυμάνσεις, όπως και υποχρεωτική καραντίνα  σε όσους ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

M.Π.

Συναγερμός στο Δημαρχείο Καλαμάτας-Ακόμα 2 υπάλληλοι θετικοί στον κορονοϊό
To Top