ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβαίνει τώρα: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ένα χρόνο μετά την περσινή του επίσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται και πάλι στην Καλαμάτα.

Στις 13:15 το μεσημέρι ο κ.Θεοδωρικάκος πέρασε την πόρτα του γραφείου του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ενώ στην διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα έχει συνομιλίες με τους βουλευτές της ΝΔ του Νομού, αλλά και σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του συντονισμού για τα υγειονομικά ζητήματα λόγω covid-19, αλλά και άλλων θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η πρώτη αναφορά του Τάκη Θεοδωρικάκου στην συνάντηση με το Θανάση Βασιλόπουλο ήταν για την μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με τον Υπουργό να κάνει λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ο υπουργός βρέθηκε το πρωί στη Μάνη, όπου είδε από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την μεγάλη πυρκαγιά. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί “έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και γιατί “είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες”.

Περισσότερα σε λίγο…

Συμβαίνει τώρα: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Δημαρχείο Καλαμάτας
To Top