ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμπαράσταση από τον Δήμο Μεσσήνης ζήτησε ο Μέλλος για το υπαίθριο εμπόριο

Με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 18/2, ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας «Σ.Υ.Ε.Ε.Α.Ι» Σταμάτης Μέλλος, ενόψει του επερχόμενου νομοσχεδίου για το Υπαίθριο εμπόριο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ.Μέλλος, ενημέρωσε πλήρως τον Δήμαρχο Μεσσήνης για τις συνέπειες εφόσον δεν αποσυρθεί άμεσα και να ξανά συνταχτεί από την αρχή.

Είναι ένα νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί τις εμποροπανηγύρεις με αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής ζημίας των δήμων αλλά και τις τραγικές οικονομικές συνέπιες στην τοπική επιχειρηματική κοινωνία μιας που όταν διεξάγεται μια εμποροπανήγυρης οι τόποι παίρνουν ζωή κατά την διάρκεια τους.

Ο κ.Μέλλος, ζήτησε την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης ενώ πρότρεψε τον Δήμαρχο να πάρει απόφαση δημοτικού συμβουλίου όπου θα καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να αποσύρει το νομοσχέδιο «ΕΚΤΡΩΜΑ».

Από την πλευρά του ο κ.Δήμαρχος, δήλωσε την συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα μας εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, και θα τοποθετηθεί δημόσια όταν δοθεί σε διαβούλευση, μιας που συμφώνησε πως το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει τόσο στους Δήμους όσο και στους υπαίθριους εμπόρους και τίποτα παραπάνω, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδος  «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» .

 

 

Συμπαράσταση από τον Δήμο Μεσσήνης ζήτησε ο Μέλλος για το υπαίθριο εμπόριο
To Top