ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμορία έκλεβε μπαταρίες φορτηγών και καύσιμα σε Μεσσηνία και Αρκαδία

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ 35ΧΡΟΝΟΣ- ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία- Πάνω 10.000 ευρώ η λεία τους

Συμμορία- αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού ατόμων- με δράση σε Μεσσηνία και Αρκαδία μέσα σε ένα μήνα είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν 73 μπαταρίες από φορτηγά και μηχανήματα έργων καθώς και υγρά καύσιμα. Για τις κλοπές κατηγορείται ένας 35χρονος, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα μήνα είχαν αφαιρέσει ηλεκτρικούς συσσωρευτές οχημάτων και υγρά καύσιμα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Η εγκληματική τους δράση εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, και αφορά 9 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Σε βάρος του 35χρονου ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 35χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών συσσωρευτών (μπαταρίες) οχημάτων, κυρίως από φορτηγά αυτοκίνητα και μηχανήματα έργων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 9.7.2017 έως την 6.8.2017, διέπραξαν συνολικά, 8 περιπτώσεις κλοπών ηλεκτρικών συσσωρευτών από οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, από τα οποία σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν και ποσότητες υγρών καυσίμων, καθώς και μία περίπτωση κλοπής συσσωρευτών από οχήματα, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά εβδομήντα τρεις (73) ηλεκτρικούς συσσωρευτές οχημάτων και ποσότητα υγρών καυσίμων, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 35χρονου και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συμμορία έκλεβε μπαταρίες φορτηγών και καύσιμα σε Μεσσηνία και Αρκαδία
To Top