ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 20χρονου Ιρακινού στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας για πλαστή ταυτότητα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται πλέον συλλήψεις για πλαστά έγγραφα στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πολλοί είναι οι αλλοδαποί που προσπαθούν να ταξιδέψουν προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μέσω του Αεροδρομίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Όλοι τους συλλαμβάνονται καθώς οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή το απόγευμα συνελήφθη ένας νεαρός άνδρας, που επιχείρησε να ταξιδέψει για Γερμανία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.
Πρόκειται για έναν 20χρονο Ιρακινό που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 20χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Ισπανίας, η οποία κατασχέθηκε.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αλλοδαπός συλλαμβάνεται με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Συλλήψεις γίνονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο αεροδρόμιο με την συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων να είναι αλλοδαποί που επιχειρούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης εκμεταλλευόμενοι τις απευθείας πτήσεις που παρέχει το Αεροδρόμιο Καλαμάτας προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι παράνομοι αλλοδαποί και μετανάστες στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να φύγουν απο τη χώρα μας και να βρεθούν στη Γερμανία κυρίως αλλά και στο Βέλγιο ή την Ολλανδία πέφτουν θύματα κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και έναντι αδράς αμοιβής τούς προμηθεύουν με ταξιδιωτικά έγγραφα, κυρίως πλαστά, αλλά και γνήσια τρίτων προσώπων, προκειμένου να ταξιδέψουν μέσω περιφερειακών αεροδρομίων, θεωρώντας ότι οι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο αυστηροί.
Χρησιμοποιούν λοιπόν τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας-γι’αυτό και εκεί εντοπίζονται κυρίως τα περιστατικά αυτά και γίνονται οι περισσότερες συλλήψεις- ως πύλη εξόδου από τη χώρα μας.
Μάλιστα πριν ένα μήνα και έπειτα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Europol και την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Μεγάλης Βρετανίας, είχε εξαρθρωθεί κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Τότε είχε γίνει ευρείας κλίμακας επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί, από τους οποίους οι επτά ήταν μέλη του κυκλώματος , και οι οποίοι διακινούσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπούς και μετανάστες κυρίως μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων Ηρακλείου και Μυτιλήνης, που είχαν απευθείας πτήσεις για εξωτερικό.
Το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε τότε, αναλάμβανε προωθήσεις κυρίως προς Ελβετία και Γερμανία αλλά και Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, την Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά.

Οι τιμές μάλιστα διαμορφώνονταν ανάλογα με τη χώρα προορισμού. Ενδεικτικά για Ευρωπαϊκές χώρες η τιμή κυμαίνονταν από 4.000 έως 6.000 ευρώ, με εξαίρεση τη Μεγάλη Βρετανία όπου η τιμή έφτανε από 8.000 έως 10.000, ενώ για τον Καναδά άγγιζε έως και 16.000 ευρώ ανά άτομο.

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας πλέον να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, έχει λάβει αυστηρά μέτρα. Έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια και είναι εξονυχιστικοί, γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο εντοπίζονται αμέσως οι περιπτώσεις ατόμων που επιχειρούν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα να διαφύγουν από τη χώρα.

Σύλληψη 20χρονου Ιρακινού στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας για πλαστή ταυτότητα
To Top