ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση αυτοκινήτων έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΤΑΝ ΣΦΟΔΡΗ, ΤΟ ΕΝΑ ΙΧ ΤΟΥΜΠΑΡΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στις 7:45 σήμερα το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Β. Γεωργίου στην Καλαμάτα, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τούμπαρε το ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από την Ακρίτα, με γυναίκα οδηγό,  ενώ στο άλλο αυτοκίνητο, πάλι με γυναίκα οδηγό επέβαιναν και τα δυο παιδιά της,  με τις ζώνες ασφαλείας στο πίσω κάθισμα. Το δεύτερο αυτοκίνητο ερχόταν από το κέντρο, από την Β. Γεωργίου, με κατεύθυνση τα Γιαννιτσάνικα.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας, μόνο η οδηγός του αυτοκινήτου που αναποδογύρισε παραπονέθηκε για πόνους στον αυχένα από το τράνταγμα. Στο σημείο του τροχαίου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφέρει κάποιον οδηγό ή επιβάτη.

ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από 3 μέρες στο ίδιο σημείο, ένας διανομέας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, πάλι χωρίς τραυματισμό. Τα φανάρια της διασταύρωσης είναι εκτός λειτουργίας αρκετές ημέρες, λόγω καμμένης πλακέτας.

Το Δημοτικό Σχολείο διαθέτει καθημερινά όλη τη σχολική χρονιά, 2 σχολικούς τροχονόμους για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών.

Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε το ένα φανάρι είναι προβληματικό, αφού όταν ανάβει πράσινο για τους πεζούς, ταυτόχρονα είναι πράσινο και για τα αυτοκίνητα, στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Ωστόσο, είναι επιβεβλημένη η επαναλειτουργία των συγκεκριμένων φαναριών, αφού τόσο η Βασ.Γεωργίου όσο και η Ακρίτα είναι επιβαρυμένοι δρόμοι με πολλή κίνηση σε ώρες αιχμής. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο να ξανασυμβεί ατύχημα, όσο παραμένουν εκτός λειτουργίας τα φανάρια.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Τάσος Αργυρόπουλος για να βοηθήσει

Σύγκρουση αυτοκινήτων έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
To Top