ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Θεοδωρικάκο χρεώνουν το διάταγμα που αμφισβητεί ότι η Επανάσταση του ‘21 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα!

Με μια αναστάτωση αποχώρησε από την Προεδρία της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος πριν από λίγες ημέρες. Αιτία δυο προεδρικά διατάγματα που έφερε ο Υπουργός Εσωτερτικών Τάκης Θεοδωρικάκος και φέρουν την υπογραφή του.

Το προεδρικό διάταγμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα Καλάβρυτα

Πριν την αποχώρησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει προκαλέσει εκτατεμένες αντιδράσεις στα Καλάβρυτα, αφού σύμφωνα με αυτό, η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από την Μάνη, ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Οι Καλαβρυτινοί χρεώνουν σκοπιμότητα στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού όπως είναι γνωστό ο τόπος καταγωγής του κ. Παυλόπουλου βρίσκεται στη Μεσσηνία!

Βέβαια, το Ελληνικό Κράτος έχει εδώ και πολλά χρόνια θεσμικά ανακηρύξει τα Καλάβρυτα σαν την πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό στις 21 Μαρτίου του 1821….

Το νέο Διάταγμα, που θέλει να αλλάξει την Ιστορία, αποτέλεσε σημείο κριτικής προς τον Προκόπη Παυλόπουλου. Μεταξύ, αυτών που του άσκησα δριμεία κριτική, ήταν και ο Καλαβρυτινός, πρώην υφυπουργός, Ανδρέας Φούρας, ο οποίος δήλωσε: «Πόσο μικρός αλήθεια μπορεί να γίνει ένας πολιτικός; Την τελευταία ημέρα της θητείας του, στην προεδρεία της Δημοκρατίας, ο υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα 35/2020 σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων ξεκίνησε από την ανατολική Μάνη.
Μετά από λίγο το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Μαρτίου για να μην έχει πρόβλημα στον τόπο καταγωγής του υπέγραψε και το 36/2020 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων ξεκίνησε από την δυτική Μάνη».

Φούρας κατά Παυλόπουλου για την επανάσταση του 1821

Κατά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τα τελευταία Προεδρικά Διατάγματα που υπέγραψε πριν την λήξη της θητείας του και τα οποία σχετίζονται με την επανάσταση του 1821, καταφέρεται με ανάρτησή του ο Ανδρέας Φούρας.

Ο Αχαιός πολιτικός έγραψε τα εξής:

"Πόσο μικρός αλήθεια μπορεί να γίνει ένας πολιτικός; Την τελευταία ημέρα της θητείας του, στην προεδρεία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα το Π.Δ 35 του 2020 σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821 κατά …..των τούρκων ξεκίνησε από την ανατολική Μάνη.

Μετά από λίγο .. το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Μαρτίου.... για να μην έχει πρόβλημα στον τόπο καταγωγής του υπέγραψε και το... 36/2020 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821.....κατά των ….τούρκων ξεκίνησε από την δυτική Μάνη.

Επειδή η ιστορία δεν γράφεται με προεδρικά Διατάγματα ποιος θα πει στον τέως τουλάχιστον το στοιχειώδες ότι ο αγώνας του 21 ήταν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αλλά όπως και ο Δημοσθένης διακήρυξε: "προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται"."

Η παρέμβαση του κ. Φούρα, προκάλεσε την αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρώην υφυπουργό για να του διασαφηνίσει ότι τα εν λόγω Προεδρικά Διατάγματα εκδόθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στη συνέχεια της επικοινωνίας ο Ανδρέας Φούρας έγραψε στο Facebook: «Προ ημερών με ανάρτησή μου είχα αποδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την πρωτοβουλία της έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων που ορίζουν τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης ως τόπους έναρξης της επανάστασης του 1821. Προ ολίγου ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε μαζί μου κρίνοντας πως τον αδίκησα και μου επισήμανε ότι την πρωτοβουλία αυτών των διαταγμάτων είχε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος και ότι ο ίδιος είναι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Καλαβρύτων στην παλιγγενεσία

document (17)

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

document (18)

Με πληροφορίες από το thebest.gr της Αχαίας
https://www.thebest.gr/article/573630-fouras-kata-paulopoulou-gia-tin-epanastasi-tou-1821

Στον Θεοδωρικάκο χρεώνουν το διάταγμα που αμφισβητεί ότι η Επανάσταση του ‘21 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα!

Δημοφιλέστερα

To Top