ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πιτσιόρλα αύριο ο Νίκας για Λιμάνι και Αεροδρόμιο Καλαμάτας

ΝΙΚΑΣ: “ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ”

Στην ατζέντα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα θα είναι αύριο δύο θέματα ανάπτυξης της πόλης, το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο και η περαιτέρω αξιοποίησή τους. Στην επικείμενη συνάντηση του Παναγιώτη Νίκα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα αύριο το πρωί στο Υπουργείο, ο δήμαρχος θα αναπτύξει για ακόμα μια φορά τα επιχειρήματα της δημοτικής Αρχής για μετατροπή του Λιμανιού σε λιμάνι κρουαζιέρας και υποδοχής mega yachts, μέσω ΣΔΙΤ.
Όσο για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι γνωστές οι θέσεις του δημάρχου για αξιοποίησή του επίσης μέσω ΣΔΙΤ, καθώς όπως εκτιμά, απαιτούνται εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του και την πρόσληψη προσωπικού, και είναι δύσκολο και αμφίβολο να τα εξασφαλίσει αυτά το κράτος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας για την αυριανή συνάντηση με τον υφυπουργό αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Αύριο, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί στην Αθήνα (κτήριο οδού Καραγεώργη Σερβίας) με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Το αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Καλαμάτας και, γενικότερα, της ευρύτερης περιοχής.

Κυρίως θα συζητηθεί το θέμα του λιμανιού Καλαμάτας, το οποίο έχει κατασκευασθεί πριν 100 χρόνια και δυστυχώς είναι άδειο, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία της παραλιακής ζώνης. Θα εξετασθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις στις υποδομές του λιμανιού, ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα λειτουργήσει και τι χαρακτήρα θα έχει.
Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ για τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού. Ο λιμένας πρέπει να έχει κυρίως τουριστικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει εξόχως θετική εξέλιξη γι’ αυτόν η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η φιλοξενία μεγάλων γιοτ. Με τον τρόπο αυτό, θα επέλθει οικονομική ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη και ευρύτερα.

Θα συζητηθεί, επίσης, το θέμα του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Γι’ αυτό υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε η Κυβέρνηση έχει τα αναγκαία χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας και τη στελέχωσή του με προσωπικό, είτε είναι αναγκαία η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μέσω ΣΔΙΤ, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή και τουριστικά. Το αεροδρόμιο Καλαμάτας χρειάζεται προσωπικό και έργα υποδομών εκατομμυρίων ευρώ.

Αμέσως μετά και ώρα 12.00, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (κτήριο οδού Νίκης), με αντικείμενα:

-Την πορεία της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με την τριετή χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
-την παράδοση τεχνικού δελτίου για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής των δημοτικών οδών στους οικισμούς του Ταϋγέτου (Ελαιοχώρι και κοινότητες περιοχής Αλαγονίας)”.

Στον Πιτσιόρλα αύριο ο Νίκας για Λιμάνι και Αεροδρόμιο Καλαμάτας
To Top