ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Θερμοκοιτίδα για start-ups στο κέντρο της πόλης

Την προσεχή Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας θα συναντηθεί στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και με την εξέλιξη κρίσιμων πολεοδομικών πρωτοβουλιών του Δήμου Καλαμάτας, όπως η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ύψους 9.165.000 ευρώ για τον Δήμο Καλαμάτας, με παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε παραλία και ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και ίδρυση κοινωνικών δομών και δομών νεανικής επιχειρηματικότητας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως τα έργα με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, όπως οι παρεμβάσεις στην οδό Ναυαρίνου και στην οδό Πλαστήρα, το κέντρο υποστήριξης ατόμων με Αλτσχάιμερ για το οποίο έχει εξευρεθεί χώρος, τα έργα στην οδό Βουλγαροκτόνου και στην πλατεία 23ης Μαρτίου, καθώς και το κέντρο για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Το τελευταίο θα βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας και θα αποτελέσει μία προσφορά στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δράσουν επιχειρηματικά, χωρίς λειτουργικές δαπάνες στο ξεκίνημα αυτής της δραστηριότητας”.

Πρόκειται για τη Θερμοκοιτίδα για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (start-ups)για την οποία προβλέπεται επιχορήγηση 280.000 ευρώ από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και άλλες χρηματοδοτήσεις για ίδρυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (340.000 ευρώ) που έχουν σχέση με τουρισμό (εναλλακτικό) και αγροδιατροφή, αλλά και χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τουρισμό( με έμφαση στον εναλλακτικό) και στην αγροδιατροφή, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν.

Συνολικά πρόκειται για ένα κονδύλι πάνω από 1.000.000 ευρώ θα δοθεί στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αυτών των τομέων μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επιδιώκει, όπως ο ίδιος έχει πρόσφατα δηλώσει, την αγαστή και πολύ στενή συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.
“Θα υπάρξει σε βάθος συνεργασία με το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Θα δείτε, θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και για τη Θερμοκοιτίδα και για τις άλλες δραστηριότητες που σχεδιάζουμε”, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Τατούλη στην Τρίπολη έχει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση των έργων και να ξεκινήσουν να εκτελούνται. Η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας σε παλιότερες ανακοινώσεις της είχε εκτιμήσει τη δημοπράτηση των έργων της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, το χρονικό αυτό περιθώριο πέρασε άπρακτο και μέσα από τη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας στην Τρίπολη αναμένεται να οριστεί νέο χρονοδιάγραμμα και να εκκινήσουν οι διαδικασίες.

Μ.Π.

Δήμος Καλαμάτας: Θερμοκοιτίδα για start-ups στο κέντρο της πόλης
To Top