ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας ο Χαρίτσης: “Εθνική προτεραιότητα ο δημόσιος έλεγχος σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ”

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Καράμπελα  και τους εργαζόμενους της επιχείρησης σχετικά με την κατάσταση του δικτύου στην Μεσσηνία. 

Συζητήθηκε το κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και συνακόλουθα των αποκοπών ρεύματος, ειδικά σε ευάλωτους καταναλωτές που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής. Όπως επίσης και η ανάγκη  ενίσχυσης του προσωπικού με νέες προσλήψεις ειδικά σε τεχνικές ειδικότητες.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνιστά εθνική προτεραιότητα η πλήρης ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ που θα λειτουργήσουν ως πυλώνας άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής με την αναγκαία στελέχωση, τις απαραίτητες επενδύσεις για την αναβάθμιση του δικτύου και την λειτουργία τους ως επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

“Μόνον έτσι θα μπει φρένο στην αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, θα προχωρήσει η πράσινη μετάβαση με όρους δικαιοσύνης και θα  αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια που  πλήττει και πάλι μετά από μια δεκαετία την ελληνική κοινωνία”.

Στον ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας ο Χαρίτσης: “Εθνική προτεραιότητα ο δημόσιος έλεγχος σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ”
To Top