Το δικό μου Σχολείο

Στο Προεδρικό Μέγαρο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Την ευκαιρία και δυνατότητα να ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμπατριώτη μας Προκόπη Παυλόπουλο είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Με τους συνοδούς δασκάλους τους με επικεφαλής τον Διευθυντή Γιώργο Οικονομόπουλο, τις δασκάλες Νέλλυ Γιαννακάκη, Κατερίνα Μπούζα, Σταυρούλα Βασιλοπούλου, τους δασκάλους Δημήτρη Στασινόπουλο και Βαγγέλη Μουρκάκο, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Προεδρικό Μέγαρο και να ξεναγηθούν στους χώρους του, ενώ είπαν και τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους, τους καλωσόρισε στο προεδρικό Μέγαρο και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, υγεία και ευτυχία.

Επιπλέον επισκέφτηκαν και την Προεδρική Φρουρά, ενώ η εκδρομή στην Αθήνα επισφραγίστηκε με την επίσκεψή τους στην “Κιβωτό του Κόσμου”, όπου μοιράστηκαν συναισθήματα και εικόνες που θα κρατήσουν στις καρδιές τους για πάντα, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.

Στην “Κιβωτό του Κόσμου” μετέφεραν και παρέδωσαν και όλα τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, αλλά και από πολύ κόσμο που έσπευσε να βοηθήσει προσφέροντας, μετά και την επιτυχία που είχε το κοινωνικό πείραμα που έκανε ο δάσκαλός τους, και πέτυχε να να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις τόσο η πρωτοβουλία τους όσο και ο τρόπος που έγινε η κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων, περνώντας τα μηνύματα της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, όσο και στους δασκάλους τους, που είναι καθοδηγητές και φωτεινά παραδείγματα για τα παιδιά αυτά, διδάσκοντάς τους στην πράξη την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μικροί μαθητές, από τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση τροφίμων μέχρι και την τελική τους παράδοση στους παραλήπτες θα τους συντροφεύουν στη μετέπειτα ζωή τους, σφυρηλατώντας προσωπικότητες αλληλέγγυες στα δύσκολα, που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία.

Μαίρη Περδικέα

Στο Προεδρικό Μέγαρο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
To Top