ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανάληψη Μεσσήνης ο 18χρονος Γερμανός

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανάληψη της Μεσσήνης στο οποίο ισχύουν«Ειδικά Πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο  της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19», μεταφέρθηκε ο 18χρονος Γερμανός τουρίστας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στο Νεοχώρι της Στούπας.

Μάλιστα στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά σε διαφορετικά δωμάτια, ζήτησαν κι έγινε δεκτό το αίτημά τους, να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του για να μην είναι μόνος του τις επόμενες ημέρες της καραντίνας.

Ο 18χρονος είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται καθημερινά δυο φορές ιατρικά,  με μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος και άμεση αναφορά για την εμφάνιση συμπτωμάτων, με τον ίδιο να είναι ασυμπτωματικός, κι επίσης δεν πάσχει από υποκείμενο νόσημα, ενώ δεν συντρέχει – σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – κανένας λόγος να μεταβεί κλιμάκιο στην Δυτική Μάνη για ελέγχους, αφού το περιστατικό δεν κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρό και δεν απαιτείται  ιχνηλάτηση στενών επαφών του.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΜΑΝΗ

Η ανακοίνωση του περιστατικού, έφερε μια μικρή αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μάνης, που όμως αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό και η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρεί αυστηρά τις οδηγίες προφύλαξης.  Μάλιστα το συμβάν με τον 18χρονο τουρίστα, έκανε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής ακόμα πιο προσεκτικούς και τους έθεσε σε εγρήγορση.

Γενικά μέτρα υγιεινής για την πρόληψη μετάδοσης της λοίμωξης COVID-19

Συστήνονται  από τον ΕΟΔΥ: 

α) Κοινωνική απόσταση: Τήρηση αποστάσεων ασφαλείας (> 1,5 μέτρο).

β) Προσεκτική υγιεινή των χεριών.

  • Συνιστάται συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό. Aν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα (τουλάχιστον 60% αιθυλικής αλκοόλης ή 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης). Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών
  • Αποφυγή επαφής των χεριών με στόμα, μύτη ή μάτια για πρόληψη διασποράς μικροβίων

γ) Σχολαστική τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής όπως:

  • κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο ή το εσωτερικό του αγκώνα κατά το βήχα ή φτέρνισμα

δ) Αποφυγή στενής επαφής (απόσταση < 1,5 μέτρο) με ασθενείς που έχουν συμπτώματα του αναπνευστικού

Χρήση μάσκας

 

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Ανάληψη Μεσσήνης ο 18χρονος Γερμανός
To Top