ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου οι 58 μετανάστες

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΩΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πύλου οδηγήθηκαν οι 58 μετανάστες, που έφθασαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της περιοχής.

Πρόκειται για 29 άνδρες, 10 γυναίκες και 19 παιδιά, στην πλειοψηφία τους από το Ιράν, που επέβαιναν στο ιστιοφόρο “Sea Line”, σημαίας Γαλλίας, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στην περιοχή 36 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου την 26/07/17, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την σίτισή τους έχει αναλάβει ο Δήμος Πύλου και φορείς της περιοχής, ενώ από κλιμάκιο γιατρών τους εξέτασαν αμέσως μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Πύλου διαπιστώθηκε ότι όλοι είναι υγιείς. Για την φύλαξή τους είναι υπεύθυνοι το Λιμενικό και η Αστυνομία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής, της ταυτοποίησης και στην συνέχεις της προώθησής τους αναλόγως.


Τα 58 άτομα διασώθηκαν στις 8:15 το πρωί από ιρλανδικό σκάφος της Frontex, το
οποίο στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Πύλου.
Το ιστιοφόρο “Sea Line” στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε από τις Αρχές.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω διασωθέντων ως διακινητές.

Δέκα από τους μετανάστες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας Πύλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία της καταγραφής και η προανάκριση για τον εντοπισμό των διακινητών.

Από το Δήμο Πύλου – Νέστορος υπήρξε κινητοποίηση, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμες όλες οι δομές υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Πάντως από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, ανθρώπους που δεν δείχνουν φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι, με το βλέμμα στην αβεβαιότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής και οι αρμόδιοι φορείς τούς αγκάλιασαν και τους αντιμετώπισαν πρωτίστως ως ανθρώπους και όχι ως ζώα!

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας με αφορμή τη νέα άφιξη μεταναστών αυτή τη φορά στην Πύλο. Στην ανακοίνωση αναφέρει:
“Για εκ νέου έλευση μεταναστών ειδοποιήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 και ώρα 05.00. Πρόκειται για 60 άτομα, που οδηγήθηκαν τελικά στην Πύλο. Εκεί έσπευσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, για να υποβοηθήσουν την επιχείρηση υποδοχής των μεταναστών.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής, στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου, εξακολουθούν να παραμένουν περί τους 50 μετανάστες, από τους 104 που έφθασαν τη νύχτα 15 προς 16 Ιουλίου 2017″.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύλου οι 58 μετανάστες
To Top