Τουρισμός

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη γραμμή των Κυθήρων

Σε απευθείας ανάθεση της γραμμής προχωρά το Συμβούλιο Συγκοινωνιών

Η ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ ΑΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ “ΙΟΝΙΣ” ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία προκήρυξης υποβολής προσφορών για τις ακτοπλοϊκές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από την ΛΑΝΕ.
Καμία εταιρεία δεν προσήλθε προκειμένου να υποβάλει δικαιολογητικά συνεπώς ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.
Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο θα λάβει απόφαση για τροποποίηση των δρομολογιακών γραμμών
βασιζόμενο στις προτάσεις του Δήμου Κυθήρων και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης πλόων μέχρι τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μοναδική ενδιαφερόμενη εταιρεία είναι η νεοσύστατη Αβλέμονας ΑΕ με έδρα τον Αβλέμονα Κυθήρων, η οποία έχει ήδη αποκτήσει το πλοίο “ΙΟΝΙΣ” και η εταιρεία ανήκει στους πλοιοκτήτες του πλοίου “Πορφυρούσα”.


Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την συζήτηση σειράς γραφειοκρατικών και διοικητικών ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και της έναρξης εκτέλεσης πλόων, που λόγω των πολλών απαιτήσεων της νομοθεσίας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενδέχεται να διαρκέσει έως μερικές εβδομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γραμμή Καλαμάτα-Κύθηρα-Καστέλι είναι επιδοτούμενη. Για κάθε πλήρες δρομολόγιο το υπουργείο επιδοτεί τη γραμμή με 16.066 ευρώ.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προβλέπεται 1 δρομολόγιο την εβδομάδα, ενώ τα δρομολόγια θα γίνονται έως και 30 Σεπτεμβρίου.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί ενδιαφερόμενη εταιρεία για τη συγκεκριμένη γραμμή.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας, τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι:
να μπορεί να επιβιβάζει τουλάχιστον 300 άτομα το χειμώνα και 450 το καλοκαίρι με 80 κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα.

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη γραμμή των Κυθήρων
To Top