ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας σήμερα ο Γιώργος Ρωμανιάς

Ο Γιώργος Ρωμανιάς εργατολόγος και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, έρχεται σήμερα στην Καλαμάτα μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, με συνδιοργανωτή το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, για να ενημερώσει και να διαφωτίσει το κοινό που θα παρακολουθήσει την ομιλία του, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, ενώ θα προηγηθεί συνέντευξη τύπου του κ. Ρωμανιά στα τοπικά ΜΜΕ.

“Έρχεται νέο Μνημόνιο…”
Πάντως, πριν 3 ημέρες ο κ. Ρωμανιάς από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε:
“Δεν κατάλαβε ο Έλληνας που βρισκόμαστε. Τον Σεπτέμβριο έρχεται η τρίτη αξιολόγηση με νέα μέτρα και νέο μνημόνιο. Τα ψέματα της κυβέρνησης έχουν κυριαρχήσει. Από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και σήμερα, έχουν ψηφιστεί 16 συνταξιοδοτικοί νόμοι, όπου ο κάθε επόμενος αλλάζει ή καταργεί τον προηγούμενο. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει νέο έτοιμο νομοσχέδιο, ένα νέο συνταξιοδοτικό” είπε αρχικά ο κ. Ρωμανιάς και συνέχισε: “Εγκρίθηκε η δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων θα πάρει η κυβέρνηση τα 7,7 δισ. και θα δώσει στους δανειστές τα 6,9 δισ. για την αποπληρωμή του χρέους. Πολύ απλά, με τα νέα δάνεια, ξεπληρώνουν τα παλιά δανεικά! Ξέρετε τι έχει υπογράψει η κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2011; Ότι δεν θέλει ελάφρυνση χρέους, αλλά θέλει διευθέτηση, που σημαίνει επιμήκυνση. Αυτό σημαίνει επιπρόσθετα 113 δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού”.

Όσον αφορά τις νέες συντάξεις, ο Γιώργος Ρωμανιάς εμφανίστηκε και πάλι πολύ απογοητευμένος…

“Με τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν θα υπάρχει σύνταξη πάνω από τα 1.100 ευρώ, ενώ ο πολύς λαός θα παίρνει σύνταξη 400-500 ευρώ. Είναι ο νόμος 4472 που ρυθμίζει την προσωπική διαφορά, όπου χάνει ο κάθε συνταξιούχος έως και 400 ευρώ τον μήνα… Οι νέες μειώσεις θα έρθουν πριν το 2019. Ο νόμος Κατρούγκαλου χωρίζει τους παλιούς από τους νέους συνταξιούχους και υπολογίζει όλες τις συντάξεις, παλαιών και νέων συνταξιούχων, με δείκτη αναπλήρωσης. Ενώ παλαιότερα ο δείκτης αναπλήρωσης ήταν της τάξης του 70%, τώρα αυτό αλλάζει προς τα κάτω και συγκεκριμένα, για 42-45 χρόνια δουλειάς είναι 46,8%, για 35 χρόνια είναι 32%, για 25 χρόνια είναι 25% το ποσοστό αναπλήρωσης. Δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων, αλλά για γκρέμισμα. Δίνουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ και κόβει τις συντάξεις των 500, 600 και 700 ευρώ, δίνοντας στον νέο συνταξιούχο 384 ευρώ”.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς αποκάλυψε κάτι… εξωπραγματικό!

“Αν σας πλησιάσουν δικηγόροι για να προσφύγετε στα δικαστήρια, προκειμένου να κερδίσετε τη μη μείωση της σύνταξή σας, θα πρέπει να προσέξετε πολύ. Μην παρασύρεστε. Πρέπει να ξέρετε ότι όντως υπάρχουν τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου ενώ πρέπει να το πράξει βάση της νομοθεσίας. Η κυβέρνηση έκανε το πρωτοφανές. Με ειδικό νόμο, τον 4334/2015 νομοθέτησε ότι δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ρωτήστε επίσης τους δικηγόρους αν έχουν κερδίσει αποφάσεις οι ίδιοι για τις συντάξεις”.

To Top