ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η έγκριση του δανείου των 1.870.000 για 5 νέα έργα

H έγκριση για τη χορήγηση δανείου του Δήμου Καλαμάτας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα συζητηθεί αυτή την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Πρόκειται για δάνειο ύψους 1.870.000 ευρώ που ζητά ο Δήμος Καλαμάτας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση  5 νέων έργων:

Τα προς δανειοδότηση έργα (ΕΤΕπ: 75% και ΤΠ&Δ: 25%), συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, είναι :

Όπως επισημαίνει στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης,  πρόκειται για δάνειο που θα εξοφληθεί σε 25 χρόνια.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Καλαμάτας δεν διαθέτει το αναγκαίο ποσό για την κάλυψη της παραπάνω δαπάνης,  και έτσι  απευθύνθηκε αρχικά σε 5 τράπεζες για προσφορά, καμία όμως δεν ανταποκρίθηκε μέσα στην προθεσμία που τέθηκε, “γεγονός που καταδεικνύει την απροθυμία της αγοράς προς χρηματοδότηση”, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Αντιθέτως, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απάντησε θετικά, πως μπορεί δηλαδή να χορηγήσει το δάνειο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα έργα αφορούν επί το πλείστον την ολοκλήρωση ποδοσφαιρικών γηπέδων, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου στο Μέγαρο για τη μετεγκατάσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού [400.000], ενώ ίδιο ποσό [400.000] θα δοθεί και για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕΚ. Μάλιστα, στο έργο αυτό περιλαμβάνεται και η επισκευή και ανάδειξη του κελύφους του διωρόφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

Τα έργα αυτά είναι πλήρως μελετημένα και έτοιμα προς δημοπράτηση.

Από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εκτιμάται ότι κατά τις δημοπρασίες θα δοθούν εκπτώσεις που θα αντιστοιχούν σε περίπου 900.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα υπαχθούν σε χρηματοδότηση και νέα έργα.

Μαίρη Περδικέα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η έγκριση του δανείου των 1.870.000 για 5 νέα έργα
To Top