Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Έναρξη ομίλου STEAM για παιδιά Νηπιαγωγείου

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στη συνεχή προσπάθειά τους να προσφέρουν, στα παιδιά της περιοχής, πολλαπλά ερεθίσματα για μια ολοκληρωμένη παιδεία αλλά και να συμβάλει στην εκπαιδευτική καινοτομία και εφαρμογή, με μεγάλη χαρά λειτουργεί τον όμιλο STEAM (ερευνώ-χαίρομαι-ανακαλύπτω) για παιδιά νηπιαγωγείου.

Ο όμιλος STEAM είναι ένα ταξίδι που πραγματοποιούν τα  παιδιά μέσα από την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά αλλά και την Τέχνη, που εκτός από τη χαρά της δημιουργίας, τα βοηθά να αγαπήσουν τις επιστήμες με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Αγόρια και κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία δημιουργίας μιας κατασκευής κατάλληλης για την ηλικία τους.

Ο στόχος του προγράμματος STEAM  (Science-Technology-Engineering-Arts-Maths) είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πως λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος. Η εκπαίδευση STEAM είναι μια διαθεματική και ενοποιημένη προσέγγιση που δίνει έμφαση στη μάθηση στην πράξη και συνδέει τις συνιστώσες του STEAM με την καθημερινή ζωή και τον πραγματικό κόσμο των μαθητών.

Ο όμιλος θα λειτουργεί σε αυτοτελείς κύκλους τεσσάρων ή έξι συναντήσεων, κάθε Παρασκευή και ώρα 18:00-19:30, στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων.

Ο Πρώτος Κύκλος του STEAM ξεκινάει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 για παιδιά νηπιαγωγείου (γεννημένα το 2013). Ο κύκλος αυτός έχει τίτλο «O χορός του ακροβάτη» και υπεύθυνες για την υλοποίησή του είναι οι νηπιαγωγοί Χριστίνα Κωνσταντοπούλου και Άντζυ Μπούρα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του σχολείου 2721092022, 92122 και στο e-mail: nipiagogeio@bougas-school.gr.

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Έναρξη ομίλου STEAM για παιδιά Νηπιαγωγείου
To Top