ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές ανηλίκων Χονγκ Κονγκ το 19χρονο μοντέλο- Τι δηλώνει ο δικηγόρος της

ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ:”ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ”

Σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη, το οποίο συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή του 2,6 κιλά κοκαΐνης,(εκτιμώμενης αξίας 300.000 δολάρια) έχει επιδοθεί η οικογένειά της, η οποία με τη συνδρομή του νομικού παραστάτη της, Σάκη Κεχαγιόγλου, έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Από την πλευρά του κ. Κεχαγιόγλου γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί τρόπος επικοινωνίας της κοπέλας με τους γονείς της η οποία σύμφωνα με τις περιγραφές του Πρόξενου είναι πολύ ταραγμένη.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη επιβιβάστηκε σε πτήση από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με προορισμό την Αιθιοπία και από εκεί σε άλλη πτήση με προορισμό το Χονγκ Κονγκ.
Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες 3 ακόμα γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρουν ποσότητες κοκαϊνης και οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν σχέση με διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως εξηγεί στο News 24/7 ο ποινικολόγος, το νεαρό μοντέλο είναι καλά στην υγεία του, ενώ καλές είναι και οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές ανηλίκων, όπου κρατείται μετά τη σύλληψή της. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ακόμη δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί, και κυρίως στο γεγονός ότι πλέον είναι αντιμέτωπη με πολύχρονη ποινή κάθειρξης.

“Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, κύριος Μαλούχος, την επισκέφθηκε χθες το απόγευμα και είναι καλά στην υγεία της, διαβεβαιώνει ο Σάκης Κεχαγιόγλου, επισημαίνοντας όμως πως η ίδια δεν έχει ακόμη καταλάβει πού μπορεί να καταλήξει η σύλληψή της.

“ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ”

Σύμφωνα με το νομικό, αδιευκρίνιστο παραμένει πως ένα κορίτσι, σπουδάστρια σε ΙΕΚ στην Καλαμάτα, βρέθηκε να κρατείται κατηγορούμενη για βαρύτατα κακουργήματα.

“Κάποιος την παρέσυρε, είναι εμφανές. Πρόκειται για ένα νεαρό κορίτσι, μόλις 19 χρονών, αφελές και επιπόλαιο” εξηγεί. Άλλωστε, κανείς δεν έχει εικόνα με ποιόν τρόπο βρέθηκε στην κατοχή της νεαρής μία τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άλλωστε, ακόμη και οι ίδιοι της οι γονείς δεν γνώριζαν ότι η κόρη τους βρισκόταν εκτός συνόρων. Αντίθετα, είχαν την αίσθηση ότι βρισκόταν στην Καλαμάτα όπου παρακολουθούσε τα μαθήματά της.
Αντ’ αυτού, η 19χρονη βρέθηκε στην Κίνα, κρατώντας χειραποσκευή γεμάτη κοκαϊνη, με τελικό προορισμό -όπως όλα δείχνουν- την Αθήνα.

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

“Κλήθηκα να έρθω σε επαφή με την κόρη τους στο Χονγκ Κονγκ, για να μπορέσουν αρχικά οι ίδιοι να επικοινωνήσουν μαζί της, αλλά και για να βρω ένα πληρεξούσιο δικηγόρο εκεί για να μπορέσει να προχωρήσει στην υπεράσπισή της”, εξηγεί ο Σάκης Κεχαγιόγλου και προσθέτει: “στο σημείο αυτό οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν είναι περιορισμένες”.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία για δικαστική συνδρομή, δυσχεραίνει κατά πολύ την κατάσταση, αν και ζωηρές είναι ακόμη οι ελπίδες η 19χρονη να μπορέσει να εκτίσει την οποιαδήποτε ποινή της επιδικάσει τα δικαστήρια του Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, ο νομικός παραστάτης της οικογένειας εξακολουθεί να μελετά τρόπους για την επιστροφή της κοπέλας, ενώ δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να μεταβεί στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση εφόσον χρειαστεί, ενώ το γραφείο του βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση μεγάλου ποινικού γραφείου στο Χονγκ Κονγκ για την εκπροσώπηση της 19χρονης.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης την προηγούμενη Παρασκευή συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ μια 52χρονη που ταξίδευε από Περού μέσω Ολλανδίας στο Χονγκ Κονγκ και μετέφερε 2,5 κιλά κοκαϊνης, ενώ την προηγούμενη ημέρα μια 24χρονη προερχόμενη από Τανζανία μέσω Αιθιοπίας επίσης συνελήφθη με κοκαϊνη 2 κιλών.

Με Πληροφορίες από: News247/Koutipandoras

Στις φυλακές ανηλίκων Χονγκ Κονγκ το 19χρονο μοντέλο- Τι δηλώνει ο δικηγόρος της
To Top