ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας: Μονοδρομείται η Ναυαρίνου -Τι δήλωσε για Λιμάνι – Μαρίνα και πεζοδρομήσεις

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.600.000 ΕΥΡΩ

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Παναγιώτης Νίκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πεζοδρόμησής της για κάποιες ημέρες, αν απαιτηθεί στο μέλλον.Η μονοδρόμηση γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που έχει πεδίο εφαρμογής τόσο την παραλιακή ζώνη όσο και το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας απαρίθμησε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην παραλιακή ζώνη εντός του 2018, όπως η ανάπλαση του πάρκου νοτίως του “Πανελληνίου”, και η αναβάθμιση του Λιμανιού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Έχουμε 5 νέα έργα, προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ που θα γίνουν μέσα στο 2018“, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

“Οι Καλαματιανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια δύσκολη χρονιά το 2018 από άποψη έργων, δήλωσε ο δήμαρχος και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη εκ των προτέρων από τους δημότες, για την όχληση που θα υπάρξει από τα έργα αυτά, που εκτείνονται τόσο στο κέντρο της πόλης με τις αναπλάσεις και τις πεζοδρομήσεις οδών (Ιατροπούλου, Σφακτηρίας, Πολυβίου κλπ), όσο και στην παραλιακή ζώνη.
“Θα αλλάξει η πόλη, κυριολεκτικά”, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, από το Πράσινο Ταμείο, από το ΕΣΠΑ. Σε αντιδιαστολή βέβαια με την όχληση που θα προκληθεί ο δήμαρχος ανέφερε τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν αλλά και το όφελος που θα έχει μετά η πόλη από την αναβάθμιση των περιοχών.

“ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΓΙΟΤ”

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να ζωντανέψει το λιμάνι της πόλης εξέφρασε ο δήμαρχος. Όπως μάλιστα είπε “δεν εννοώ να πάρουμε κάποιους θαμώνες από καφετέριες του κέντρου της Καλαμάτας και να τους πάμε στο Λιμάνι. Δεν είναι λύση αυτή. Το λιμάνι για να αποκτήσει ζωή πρέπει να συγκεντρωθούν γιότ”.

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φάνηκε ο Παναγιώτης Νίκας ερωτηθείς για τον προλιμένα και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Δηλώνοντας μάλιστα σε έντονο ύφος ότι “τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής της εκφράζω ΕΓΩ!”.
Και ήταν κατηγορηματικός “Το master plan του λιμανιού προβλέπει ότι δεν θα πειράξουμε την παραλία στον προλιμένα, δεν θα αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά. Δεν θα πειράξουμε την ακτογραμμή, και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Είναι ένας χώρος φυσικός, προικισμένος, θα τον αφήσουμε όπως έχει. Αλίμονο αν πάμε να κάνουμε εκεί πέρα κρηπιδώματα και να κάνουμε ένα επιπλέον λιμάνι. Ο προλιμένας έχει μια συγκεκριμένη αποστολή, να προστατεύει το λιμάνι. Υπάρχει αρκετός χώρος μέσα στο Λιμάνι. Δεν θα κάνουμε, βρε αδερφέ, και τη μεγαλύτερη μαρίνα της Μεσογείου!”.

Μαίρη Περδικέα

To Top