ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 7 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μάνης και Βοηθών Επισκόπων

Έκτακτη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί 7 και 8 Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τη θεματολογία της ημερησίας διατάξεως, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, το Σώμα της Ιεραρχίας θα απονείμει τιμητική διάκριση στον Πρόεδρό του Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την συμπλήρωση δεκαετίας από την εκλογή του.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου προς τους Συνοδικούς Συνέδρους και θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του Αντιπροέδρου.

Τέλος, η Ιεραρχία θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και δύο κενών θέσεων Βοηθών Επισκόπων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου η Ιεραρχία θα προβεί στην ψήφιση νέου Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων, καθώς και στην ψήφιση Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας.

Εισηγητής του πρώτου κανονισμού θα είναι ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, ενώ του δευτέρου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Στη Μάνη επικρατεί κινητικότητα για το θέμα της ανάδειξης του νέου ιεράρχη, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει διευρυμένη στήριξη προς το πρόσωπο του αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου, εκφρασμένο και επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης. Ενδιαφέρον για το αξίωμα του Μητροπολίτη Μάνης έχουν εκφράσει και άλλοι πρεσβύτεροι που έλκουν την καταγωγή του από τη Μάνη -και όχι μόνο- ενώ την υποψηφιότητά του έχει δηλώσει και ο αρχιμανδρίτης π. Ιλαρίων Σιώκος, ενώ δημοσιεύματα φέρνουν τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου, ο οποίος είναι γραμματέας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, ως επικρατέστερο να διαδεχθεί τον Μακαριστό κυρό Χρυσόστομο στη Μητρόπολη Μάνης.

Aρκετοί Μεσσήνιοι, κυρίως κάτοικοι της Μαντίνειας έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Αθήνα αλλά και στη Μάνη.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Από arxon.gr

Στις 7 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Μάνης και Βοηθών Επισκόπων
To Top