ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομάκος: “Σχεδιάζουν μεγάλο ξενοδοχείο στα 220 στρέμματα του Στρατοπέδου”

“ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ”

Για σχεδιασμούς να δοθεί η περιοχή του Στρατοπέδου Καλαμάτας σε επενδυτή και να κατασκευαστεί μεγάλο ξενοδοχείο έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωσης Καλαμάτας, Δημήτρης Οικονομάκος, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος αναφέρθηκε σε πληροφορίες, που όπως είπε, κυκλοφορούν, και αν ευσταθούν, αφορούν επενδυτή που βρίσκεται από πίσω, προκειμένου να δοθεί αυτό το φιλέτο για να κατασκευαστεί μεγάλο ξενοδοχείο και να αξιοποιηθούν έτσι τουριστικά τα 220 στρέμματα του Στρατοπέδου τα επόμενα χρόνια.

Υποστήριξε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε τέτοιο σχεδιασμό, αλλά και σε οποιαδήποτε αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, καθώς γίνεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, “να εκπαιδεύουμε αεροπόρους για να μπορούν να βομβαρδίζουν καλύτερα τη Συρία ή το Κουρδιστάν”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ”

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Οικονομάκος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κατάργηση του Στρατοπέδου και η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ γίνονται μέσα από “μια οικονομίστικη προσέγγιση κάτω από το δόγμα του ΝΑΤΟ”.

Όπως είπε, “βλέπουμε παντού σε όλη τη χώρα οι φαντάροι και οι φοιτητές να αντιμετωπίζονται ως “πελάτες”, που ενισχύουν την κάθε τοπική κοινωνία, όπου βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ή τα στρατόπεδα. “Να είναι αυτά διασπαρμένα σε όλη τη χώρα, να γίνεται αφαίμαξη στις λαϊκές οικογένειες, για να κινείται η τοπική οικονομία και να υπάρχει ανάπτυξη. Πρόκειται για μια οικονομικίστικη προσέγγιση”.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, “από τη στιγμή που η Κυβέρνηση προχωράει αυτό το μοντέλο με την κατάργηση του στρατοπέδου, η “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας” προτείνει ο χώρος των 220 στρεμμάτων να δοθεί στον Καλαματιανό λαό, ως χώρος αναψυχής, για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, να χτιστούν και κάποιες κατοικίες, και να μην δοθεί αυτό το “φιλέτο” για να κατασκευαστεί μεγάλο ξενοδοχείο, σύμφωνα με πληροφορίες”.

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ: “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ”

“Μόνο ως οικονομικό παράγοντα της πόλης αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας την ύπαρξη Στρατοπέδου και της Αεροπορίας στην πόλη”, δήλωσε ο Δημήτρης Οικονομάκος, καθώς όπως είπε, τα επιχειρήματα του δημάρχου περιορίστηκαν στο ότι αν καταργηθεί το Στρατόπεδο θα χαθούν ενοίκια από σπίτια, έσοδα από αστικά λεωφορεία και  επιχειρήσεις. Και η ιστορία μπαίνει ως γαρνιτούρα”, σε αυτή την επιχειρηματολογία επεσήμανε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

To Top