ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 5 Μαρτίου “κληρώνει” για το Mega

Δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο ΕΣΡ εκπρόσωποι της Τηλέτυπος προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το τι σκοπεύουν να κάνουν με το κανάλι

Προθεσμία μέχρι τις 5 Μαρτίου έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην Τηλέτυπος του Mega, που σήμερα δεν έδωσε το «παρών» στο κάλεσμα που απηύθυνε επίσης στους εκπροσώπους των καναλιών Μακεδονία TV και ΑΡΤ.
Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί κλήθηκαν, επειδή η ΕΕΤΤ θα πρέπει να προχωρήσει στη διακοπή εκπομπής του σήματός τους από την Digea, καθώς δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Τόσο για το Μακεδονία TV που δήλωσε ότι θα διεκδικήσει θεματική άδεια, όσο και για το ΑΡΤ που αναφέρει ότι ο σταθμός έχει κάνει αίτηση να θεωρείται κανάλι περιφερειακής εμβέλειας, η ολομέλεια του ΕΣΡ θα συνεδριάσει στις 27 Φεβρουαρίου.
Στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα του ΑΡΤ η εποπτική αρχή θα δώσει εντολή στην Digea να «μεταφέρει» στο εξής το σήμα του σταθμού μόνον στο νομό Αττικής, διαφορετικά θα ενημερώσει την ΕΕΤΤ ότι είναι παράνομο και θα δώσει εντολή στην Digea να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του.
Στην περίπτωση του Mega, το Συμβούλιο σκοπεύει να καλέσει τους εκπροσώπους του Mega την 1η Μαρτίου αλλά καθώς τότε δεν θα υπάρχει απαρτία της ολομέλειας διότι κάποια από τα μέλη είχαν επικαλεστεί από ημερών προσωπικά κολλήματα, θα αποφασίσει η ενημέρωση από την Τηλέτυπος να γίνει στις 5 Μαρτίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ με θέμα το αίτημα προσφυγής κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού και του τιμήματος εκκίνησης από το κανάλι.
«Δεν ελήφθη υπόψη το αίτημα που μάς εκφράστηκε με επιστολή από το Mega», ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, κάνοντας σαφές ότι αν δεν εμφανιστούν ούτε και σε εκείνη την συνεδρίαση του εποπτικού οργάνου εκπρόσωποι του Mega, το Συμβούλιο «θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει ερήμην».
Στο μεταξύ, η Alpha bank με επιστολή της στους νομικούς εκπροσώπους της τηλεοπτικής εταιρείας και τους μετόχους της (Ascope Trading ltd, Alter Ego και Elenovo) αναμένει έως την Πέμπτη, τη θέση του ΔΣ της Τηλέτυπος στην πρόταση «για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων μας».

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη
news247.gr

Στις 5 Μαρτίου “κληρώνει” για το Mega
To Top