ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 17 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα χορεύει Καλαματιανό για…παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες

17 Σεπτεμβρίου η Καλαμάτα θα επιδιώξει να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αυτή τη φορά με… “καλαματιανό”. Θα έχουν προηγηθεί τρεις βασικές πρόβες στις 23 Ιουνίου στο Λιμάνι Καλαμάτας τη βραδιά της Γαλάζιας Νύχτας, η δεύτερη στις 30 Ιουλίου επίσης στο Λιμάνι και η τρίτη στις 2 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας, με στόχο να επιτευχθεί η ομοιομορφία στα βήματα, αφού ο κανονισμός για ρεκόρ Γκίνες είναι πολύ αυστηρός και μπορεί να αποκλείσει τη συμμετοχή λόγω κακού συντονισμού ή λάθος βηματισμού κατά τη διάρκεια του χορού. Καλούνται να συμμετέχουν άπαντες, ώστε η πόλη μας να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες αυτή τη φορά στον χορό που είναι συνυφασμένος με την παράδοση και την Ιστορία της, και ταυτισμένος με την πόλη της Καλαμάτας, τον Καλαματιανό.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Καλαμάτα έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ Γκίνες στις 13 Μαρτίου 2016 όταν 740 χορευτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και εντυπωσίασαν χορεύοντας bachata (λατινοαμερικάνικος χορός) για 15 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.
Ευελπιστούμε τον προσεχή Σεπτέμβριο η Καλαμάτα να σπάσει αυτή τη φορά το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με τον ομώνυμο παραδοσιακό χορό της!

To Top