ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουτσούμπας σε εκδηλώσεις για τον Δημοκρατικό Στρατό στον Ταΰγετο

Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν της 3ης μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους μαχητές του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο και την ομιλία από το γ.γ. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 το μεσημέρι, στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο.
Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησαν αναλυτικά σε σχετική συνέντευξη Τύπου τα μέλη της ΤΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Μπίζας και Δημήτρης Οικονομάκος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δημ. Κουτσούμπας θα φτάσει στη Μεσσηνία από τη Λακωνία το απόγευμα του Σαββάτου και θα έχει συναντήσεις στην Αλαγονία και την Αρτεμισία, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα παρευρεθεί στο προγραμματισμένο λαϊκό γλέντι στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, όπου θα λειτουργήσει διήμερη κατασκήνωση. Νωρίτερα θα γίνει παρουσίαση του λευκώματος με θέμα την ιστορία και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Πελοπόννησο κατά την περίοδο 1946-1949, που μάλιστα συμπεριλαμβάνει πρωτότυπο υλικό και αρχείο που πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας και έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.Στην Πελοπόννησο το ΕΑΜ είχε πάνω από 300.000 μέλη, ο ΕΛΑΣ πάνω από 11.000 ενόπλους. Ο ΔΣΕ στην Πελοπόννησο έφτασε τους 3.500 μαχητές, ενώ συνολικά ο αριθμός των αγωνιστών που σκοτώθηκαν την περίοδο 1945 – ’49 είναι πάνω από 5.000.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου. Το μνημείο βρίσκεται στο 32ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας -Σπάρτης, λίγο πριν το Τουριστικό.
Στις 12 το μεσημέρι ακολουθεί ομιλία από τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εγκαταστάσεις της Αγ. Μαρίνας. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Λεωφορεία για την εκδήλωση θα ξεκινήσουν από όλη τη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα: Καλαμάτα στις 9 π.μ. από την εκκλησία της Υπαπαντής. Γαργαλιάνους στις 7 π.μ. από το Δημοτικό Κατάστημα. Φιλιατρά στις 7.30 π.μ. από το Φουρναράκειο. Κυπαρισσία στις 8 π.μ. από το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Μεσσήνη στις 8.15 π.μ. από το Δημαρχείο. Πύλο στις 7.30 π.μ. Επίσης λεωφορεία θα ξεκινήσουν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Λεωφορεία για το Σάββατο θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα στις 6.30 μ.μ. από την εκκλησία της Υπαπαντής.

To Top