ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στήριξη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Αντιμέτωπο με την έξωση βρίσκεται το Μητροπολιτικό – Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, καθώς με μια επιστολή – τελεσίγραφο η «Ελληνικό Α.Ε.», θυγατρική της Lamda Development που αγόρασε την περιοχή του παλιού αεροδρομίου, απαιτεί την εκκένωση του χώρου, χωρίς να υπάρχει αυτήν τη στιγμή εναλλακτική λύση στον ορίζοντα.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας στηρίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην διεκδίκηση χώρου λειτουργίας του.


Ο λόγος ύπαρξης των κοινωνικών ιατρείων αποτελεί πεδίο δημιουργίας συλλογικής συνείδησης και παράγοντα κοινωνικής μεταβολής για τον κόσμο σήμερα. Η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ομόνοια και η πολιτισμική συνύπαρξη αποτελούν για μας το όχημα και τον τελικό στόχο σε μια κοινωνία που καλλιεργεί μίσος για την ετερότητα, προώθηση των πολιτικών projects για τους λίγους καθώς και «διδάσκει» περιθωριοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν έρθει στη χώρα μας.
Τα Κοινωνικά ιατρεία είναι δημιουργία των τοπικών κοινωνιών και γι’ αυτό ευαίσθητοι και πολύτιμοι χώροι.
Η έξωση σε ένα Κοινωνικό ιατρείο στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας του τόπου και καταδικάζει την έμφυτη τάση των ανθρώπων να αλληλοϋποστηριχτoύν στα δύσκολα.
Είναι έξωση στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Στηρίζουμε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην διεκδίκηση του χώρου λειτουργίας του.
Η αλληλεγγύη και η προσπάθεια δεν σταματάνε ποτέ.

Στήριξη στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
To Top