ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κοζάνη η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ”

Η δεύτερη στάση του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.
Εκεί η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας, Τόνια Κουζή και η ομάδα του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ συζήτησαν με το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη για τους τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και ενημερώθηκαν την Σύμπραξη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με σκοπό τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ και είναι προς το παρόν η μόνη πάνω στον τομέα αυτό που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Στα μελλοντικά πλάνα του Δήμου είναι να διευρύνουν και να βελτιστοποιήσουν το σύστημα συλλογής και διαλογής εντός του αστικού ιστού συνολικά.

Ταυτόχρονα, λειτουργούν στο Δήμο δύο πρότυποι σταθμοί συλλογής βιοαποβλήτων με στόχο την επέκτασή τους σε όλο τον Δήμο. Επιπλέον, η ομάδα του ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε από τον κ. Κώστα Δεσποτιδη, αρχιτέκτονα και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, για την πορεία και τον τρόπο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Κοζάνης με τον Δήμαρχο να έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση στην απομάκρυνση του αυτοκίνητου από το κέντρο της πόλης.

Στο επίπεδο μια καλής διοίκησης των εσωτερικών του Δήμου ένα παράδειγμα καλής πρακτικής είναι η Προτυποποίηση Διαδικασιών της Ταμειακής Υπηρεσίας και η Πιστοποίηση με ISO 9001:2015. Το πιστοποιητικό ISO αφορά την τυποποίηση των κύριων διαδικασιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, η λειτουργία της οποίας χαρακτηρίζεται από:

· Διαφάνεια και ανεξαρτησία από εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
· Ασφάλεια για τους εργαζόμενους και το δημόσιο χρήμα.
· Αποτελεσματικότητα και παροχή υπηρεσιών με μετρήσιμα αποτελέσματα και δείκτες.

Τέλος, σχετικά με την περίπτωση των αδέσποτων ζώων, ένα πρόβλημα που απασχολεί και το Δήμο μας, εφαρμόζεται ο νόμος Ν.4039 για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου.
Κλείνοντας, η φιλοσοφία και η βούληση του Δημάρχου Κοζάνης θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την ωρίμανση των έργων με στόχο την χρηματοδότηση. Σκοπός του είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα της γραφειοκρατίας ώστε να πραγματοποιηθούν τα εκάστοτε έργα με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.
Επόμενη στάση του ταξιδιού μας και επόμενος ΤΟΠΟΣ συλλογής ιδεών και πρωτοβουλιών για να φέρουμε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ μας είναι ο Πειραιάς.

Στην Κοζάνη η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”
To Top