ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Καλαμάτα τρεις υπουργοί για τα εγκαίνια του Κέντρου Υποστήριξης Δανειοληπτών

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ- ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ- ΤΑ LED ΦΩΤΑ

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου πρόκειται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας, που βρίσκεται στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, δίπλα από το ΚΕΠ, και εξυπηρετεί ήδη υπερχρεωμένους δανειολήπτες που θέλουν να διευθετήσουν τα “κόκκινα” δάνειά τους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στα εγκαίνια αναμένεται να παραβρεθούν τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ενδεχομένως ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ θα παραβρεθεί και ο Ειδικός Γραμματέας για τα “κόκκινα” δάνεια Φώτης Κουρμούσης.

Μάλιστα με τους υπουργούς θα γίνουν δύο συναντήσεις, η μία στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιχειρηματίες και η άλλη στο Δημαρχείο με δανειολήπτες, όπου και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που προβληματίζουν τους οφειλέτες.

“ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ”

Για την πολύτεκνη οικογένεια που διαμένει κάτω από τη γέφυρα στην Αγία Τριάδα-θέμα που έθεσε ο Μανώλης Μάκαρης- ο δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη να δουν το θέμα και να ενημερωθούν. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει στον Δήμο Δομή Στέγασης Αστέγων, ωστόσο ο Δήμος έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα στέγασης αστέγων τα οποία όμως τελειώνουν.“Το τι μπορούμε να κάνουμε θα το πούμε την άλλη Πέμπτη, όμως ας απευθυνθούν σε εμάς, και εν όψει Χριστουγέννων,για να έχουν μια υποστήριξη,” συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΥΜΠΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Ο δήμαρχος απέκλεισε κατηγορηματικά τη λύση της πεζογέφυρας στο σημείο λέγοντας ότι είναι αρνητικές οι γνωμοδοτήσεις της τεχνικής υπηρεσίας για το συγκεκριμένο σημείο καθώς υπάρχει πολεοδομικά δυσκολία να μπει γέφυρα στο σημείο. Όπως επισήμανε θα μπουν φανάρια με κουμπί κλήσης από τους πεζούς που θέλουν να περάσουν απέναντι, και παρόλο που δεν είναι ο δρόμος αυτός-καθώς είναι εθνικός- στην αρμοδιότητα του Δήμου Καλαμάτας, ο δήμος αναλαμβάνει από τον προϋπολογισμό του τα έξοδα για τα φανάρια στο σημείο.

“ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ SIEMENS KAI ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ”

Ως προς το πρόβλημα με τα φανάρια έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας που εδώ και 10 ημέρες είναι εκτός λειτουργίας με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε πως αρμόδια είναι η SIEMENS που δεν δίνει την τεχνογνωσία της και για να επισκευαστούν πρέπει να έρθει τεχνικός της SIEMENS. “Η συμφωνία είναι, για να γίνεται γρήγορα η επιδιόρθωση, να πηγαίνει δικός μας εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος που θα αλλάζει το λαμπάκι που κάηκε, δεν μπορεί όμως να παρέμβει στην καρδιά του συστήματος, αυτό ανήκει στην εταιρεία.”

ΓΙΑ LED ΦΩΤΑ: “Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ”

Στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού του Δήμου με LED φώτα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας ότι “είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που αλλάζει όλα του τα φώτα με Led” και πως αυτό έχει εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο δήμος μέχρι σήμερα πλήρωνε ετησίως στη ΔΕΗ 1.500.000 ευρώ για τον οδοφωτισμό, ενώ με τα LED φώτα και τη συντήρησή τους για μια δεκαετία από την εταιρεία θα εξοικονομήσει χρήματα, καθώς το μισό ποσό θα πηγαίνει στην εταιρεία και το υπόλοιπο στο ταμείο του Δήμου, ενώ δεν θα απασχολείται προσωπικό( που ο δήμος δεν διαθέτει ούτως ή άλλως), και υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών από την εξοικονόμηση αυτή.

Μ.Π.

To Top