ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Γήπεδο του Μεσσηνιακού και στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου σήμερα ο Χαρίτσης

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο REX στην Καλαμάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας θα κόψει την πίτα του.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι βουλευτές του κόμματος στο νομό, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Νωρίτερα το πρωί  παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ: ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αύριο,  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 12.30 θα επισκεφθεί το γήπεδο του Μεσσηνιακού ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να  ακούσει τις προτάσεις του Δ.Σ. για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και την αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας της Καλαμάτας.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Μία ώρα αργότερα στη 13:30, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θα επισκεφτεί το Πεταλίδι και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο του, που έχει σοβαρά κτηριακά προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και επισκευών. Στο Δημοτικό Σχολείο θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τον Αλέξη Χαρίτση.
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ήδη από το 2008 είχαν γίνει προσπάθειες προκειμένου να επισκευαστεί το κτήριο που ανεγέρθη το 1977, ωστόσο λόγω γραφειοκρατίας και ολιγωρίας οι προσπάθειες έμειναν στα χαρτιά και παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Τσώνη έχει δηλώσει ότι θα φροντίσει ως το τέλος της θητείας της να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί το Δημοτικό. Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη επισκευής του κόστους 442.000 ευρώ και αναζητείται χρηματοδότηση. Το σχολείο δεν μπόρεσε, δυστυχώς, να ενταχθεί στο πακέτο έργων με ΣΔΙΤ του Δήμου Μεσσήνης, γιατί εκεί εντάσσονται μόνο νέα έργα, σχολεία και αθλητικοί χώροι που θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στον Δήμο. Στον αντίποδα, χρηματοδότηση 550.000 ευρώ εξασφάλισε μέσω ΣΔΙΤ ο Παιδικός Σταθμός που θα κατασκευαστεί σε Δημοτικό χώρο 250 τμ στο Πεταλίδι.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης έχει πάρει “ζεστά” το θέμα, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να επισκευαστεί επιτέλους το Σχολείο. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει και η αυριανή επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, που θα έχει ιδίοις όμμασι εικόνα για τα προβλήματα του σχολείου, ώστε να μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση του έργου.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του MessiniaLIVE τον περασμένο Σεπτέμβρη για το Δημοτικό Πεταλιδίου:

Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου: Ένα “σάπιο” επικίνδυνο κουφάρι

Στο Γήπεδο του Μεσσηνιακού και στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου σήμερα ο Χαρίτσης
To Top