ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Καλαμάτα 3 δήμαρχοι της Δυτικής Πελοποννήσου για τα LED

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2018 ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ 15.000 ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΜΕ LED ΦΩΤΑ

Την τεχνογνωσία του Δήμου Καλαμάτας για το πρόγραμμα αντικατάστασης των 15.000 λαμπτήρων οδοφωτισμού της πόλης με νέας τεχνολογίας LED ήρθαν να πάρουν 3 δήμαρχοι της Δυτικής Πελοποννήσου.
Έτσι λοιπόν επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 το Δημαρχείο Καλαμάτας, ο Χρήστος Νικολάου, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας (έδρα: Κάτω Αχαΐα), ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Δήμαρχος Ήλιδας (έδρα: Αμαλιάδα) και ο Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης (έδρα: Λεχαινά), συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων τους.

Οι 3 Δήμαρχοι της Δυτικής Πελοποννήσου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, παρουσία άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών στελεχών, με σκοπό να ενημερωθούν κυρίως για το μεγάλο έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού, με λαμπτήρες LED, οι οποίοι παρέχουν μεγάλη οικονομία και καλύτερο φωτισμό.

ΝΙΚΑΣ: Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας γνωστοποίησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ενόψει της υπογραφής της σύμβασης και η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που θα ολοκληρώσει την προεργασία και θα εφαρμόσει σχετικό πρόγραμμα.

Η αντικατάσταση 15.000 λαμπτήρων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.
Θα αλλαχθεί το σύνολο των λαμπτήρων σε κεντρικούς δρόμους, σε όλο το Δήμο, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύψει το κόστος του έργου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η εταιρεία Πρωτεύς ΑΤΕΕ έχει ανακηρυχθεί μειοδότης στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας».
Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία με συνολική τιμή 5.798.710 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων αναπροσαρμογής 15% και ΦΠΑ 24%.

To Top