ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη σέντρα βγάζει τον Νίκα ο Μάκαρης για το Κοινωνικό Ιατρείο

Μάκαρης για Κοινωνικό Ιατρείο: “Γνωστή η τακτική μη τήρησης των συμφωνηθέντων από τον Δήμαρχο Καλαμάτας”

Στη σέντρα έβγαλε τον δήμαρχο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης όσον αφορά στο θέμα της μεταστέγασης του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας.

Ο Μανώλης Μάκαρης κάνει λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, και επικαλείται ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά και παράλληλη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, όπου ξεκαθάριζε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και ρητά έδινε τη δυνατότητα στο Κοινωνικό Ιατρείο να επιλέξει τον χώρο της στέγασής του είτε στην πρώην Καρδιολογική όπου θα στεγάζονταν όλες οι Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου είτε σε άλλο χώρο.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και ζητά να μεταστεγαστεί το Κοινωνικό Ιατρείο στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής όπως είχε ομόφωνα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Μανώλης Μάκαρης, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης Καλαμάτας έχει να επιδείξει σημαντική εθελοντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο παρέχοντας δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους και τους άπορους συμπολίτες μας.
Για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να παρέχει χώρο για την μεταστέγασή του στην πρώην καρδιολογική κλινική όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί ομόφωνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/3/2016 (απόφαση 10, συνημμένο αρχείο από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας).

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος και η παράταξή του ακολουθούν την γνωστή τακτική της μη τήρησης των συμφωνηθέντων και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τον προβλεπόμενο χώρο στο κοινωνικό ιατρείο ως όφειλαν.
Η δημοτική αρχή οφείλει να συμμορφωθεί με την προαναφερθείσα απόφαση του ΔΣ και να προχωρήσει στην υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος του κοινωνικού ιατρείου”.

Μ.Π.

Στη σέντρα βγάζει τον Νίκα ο Μάκαρης για το Κοινωνικό Ιατρείο
To Top