ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Μεσσηνία ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών των υγειονομικών

ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, βρέθηκε σήμερα, 8 Ιανουαρίου, στη Μεσσηνία και επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλο, παρουσία και των βουλευτών του νομού, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την έναρξη των εμβολιασμών στη Μεσσηνία καθώς και την εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία» στην περιοχή μας, ο δε Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δομές υγείας είτε με υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητη για τη διαχείριση της κατάστασης, είτε με την προμήθεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συμπλήρωσε λέγοντας ότι, η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας μέσω της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζεται με επιπλέον δύο άτομα τα οποία θα ασχοληθούν με την ιχνηλασιμότητα των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επίσης προσωπικό από διάφορα προγράμματα θα υποστηρίζει όποτε κρίνεται σκόπιμο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, στην υλοποίηση των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Καρβέλης επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για υγειονομικά ζητήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, υπογραμμίζοντας την καλή εικόνα που παρουσιάζει σχετικά με τον κορωνοϊό, δεδομένων και των αρνητικών αποτελεσμάτων των ελέγχων με covid τεστ που έχουν γίνει στην περιφέρεια του Δήμου αλλά και στη Μεσσήνη. Πρόσθεσε επίσης ότι αύριο θα διενεργηθούν rapid tests για ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19 στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια τη Δευτέρα στα σχολεία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι από τους πρώτους περιορισμούς του Μαρτίου μέχρι τώρα, δεν δημιουργήθηκαν υγειονομικά προβλήματα στον Δήμο μας χάρις στην αγαστή συνεργασία τόσο με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μεσσήνης όσο και με τον ΕΟΔΥ που διενήργησαν ελέγχους αλλά εκπαίδευσαν και το υγειονομικό προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ελέγχων και την τήρηση των μέτρων, αλλά και τη συνεργασία των Υγειονομικών Υπηρεσιών με την αυτοδιοίκηση. Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και επιθεώρησε τις υποδομές του, τον χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου, όπου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί καθώς και το isobox που έχει τοποθετηθεί για τη διενέργεια των τεστ. Τον κ. Καρβέλη συνόδευαν οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή 8/1/2021 οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας. Ήδη εχθές με την παραλαβή των εμβολίων πραγματοποιήθηκαν 50 εμβολιασμοί.

Σήμερα επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο οι βουλευτές Μεσσηνίας κ.Περικλής Μαντάς και κ.Μίλτος Χρυσομάλλης καθώς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκτενώς από την Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος κ.Ελένη Αλειφέρη για την πορεία των εμβολιασμών.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργούν δύο (2) εμβολιαστικά κέντρα σε δύο βάρδιες (πρωϊ-απόγευμα). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10/1/2021.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό της περιοχής μαζί με τις δομές Π.Φ.Υ του Νομού Μεσσηνίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ο διοικητής της 6ΥΠΕ επισκέφτηκε, συνοδεία των βουλευτών της ΝΔ Περικλή Μαντά και Μίλτου Χρυσομάλλη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού γιατρών-νοσηλευτών.

Από την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

 

To Top