ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νομοσχέδιο για άτοκα δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 100.000 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

“Το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την άτοκη δανειοδότηση μέχρι 25.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποκλείονται από τον τραπεζικό δανεισμό” ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης

Άτοκα δάνεια μέχρι 25.000 σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα χορηγηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

“Το επόμενο διάστημα θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την άτοκη δανειοδότηση μέχρι 25.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποκλείονται από τον τραπεζικό δανεισμό. Πρόκειται για πάρα πολύ κόσμο, σίγουρα για πολύ περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ψηφιστεί ο νέος νόμος μέχρι τις αρχές του 2019 και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2019.

“Η άρνηση των τραπεζών -συνέχισε- να χορηγήσουν δάνεια σε ανθρώπους που δεν έχουν εξασφαλίσεις έχει οδηγήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόκειται για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με εταιρείες που θα πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια, το λιγότερο, 500.000 ευρώ και θα προσφέρουν, παράλληλα, καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη, υπό την εποπτεία και το συντονισμό της ΤτΕ“.

Ο υφυπουργός οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης στην εκπομπή Παιχνίδια Εξουσίας με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού(Κατά τη διάρκεια του facebook live δεν μεταδίδονται τραγούδια λόγω πνευματικών δικαιωμάτων)

Δημοσιεύτηκε από News 24/7 Radio 88,6 στις Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Πηγή

Νομοσχέδιο για άτοκα δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
To Top