ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στάθης Αναστασόπουλος υποψήφιος στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα

Ο πρώτος υποψήφιος του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι ο πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης και πρώην Αντινομάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Νίκας σε ανάρτησή του αναφέρει: “Τον ευχαριστώ και του εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα μας για μια καλύτερη Μεσσηνία και μια καλύτερη Πελοπόννησο”.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ το οποίο ανακηρύχθηκε πτυχιούχος.
Το 1982, ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φυσικοχημεία, Ανόργανη Χημεία και Ενόργανη Ανάλυση στο University of Illinois at Chicago Circle (U.S.A).

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής – Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην Αθήνα όσο και στην Μεσσηνία ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας – Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Διαθέτει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ξεκίνησε το 1994.

Από το 2006 έως σήμερα, ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη.

1994: Πρώτη εκλογή ως Νομαρχιακός Σύμβουλος
1996-1997: Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών
1999-2002: Ειδικός Σύμβουλος Νομάρχη, παρέχει τις υπηρεσίες του στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ είτε ως Πρόεδρος είτε ως Δ/νων Σύμβουλος
2003-2004: Αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας
2005: Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας
2006 έως σήμερα: ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη
2011: Δήμαρχος Μεσσήνης
2014: Δήμαρχος Μεσσήνης

Ο Στάθης Αναστασόπουλος είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Θεολογίας Μάγδα Ντίνου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιάννη και της Ελένης.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος υποψήφιος στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα
To Top