Το δικό μου Σχολείο

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, «φιλοξένησαν» διαδικτυακά τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη.
Ο κος Δερμιτζάκης είναι Διευθυντής του Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 και καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Είναι μέλος των Εκτελεστικών Συμβουλίων του Swiss Personalize Health Network (SPHN ) και του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής στη Γενεύη, μέλος του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής και είναι επίσης μέλος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας που έχει στόχο την αναβάθμιση του ερευνητικού ιστού της χώρας μας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συνομίλησαν με τον κο Δερμιτζάκη για θέματα σχετικά με τις σπουδές του, το αντικείμενο των ερευνών του και την ακαδημαϊκή του πορεία. Συζήτησαν για το θέμα των ημερών, την πανδημία, για το πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Μίλησε στα παιδιά για τα φάρμακα που ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και για την διαδικασία που απαιτείται για την παραγωγή ενός ασφαλούς εμβολίου. Ο καθηγητής τόνισε στους μαθητές τη σημασία της ατομικής ευθύνης, το ότι όλοι μας πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, μέσω των οποίων προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

O καθηγητής μίλησε στα παιδιά πολύ ανθρώπινα, αναφέροντας τους προσωπικά του βιώματα από την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο και τις σπουδές του. Ήταν πολύ ζεστός και ανθρώπινος.
Ο κος Δερμιτζάκης είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και ένα θετικό πρότυπο για τους νέους, καθώς αναδεικνύει μέσα από το έργο του την ιδιαίτερη αξία των πνευματικών ενασχολήσεων αλλά και τον συνεχή αγώνα που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων μας.

 

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης
To Top