ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΜ: Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή…

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας . Στην Καλαμάτα Πύλο και Κυπαρισσία, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας γιά την δημόσια υγεία, πραγματοποιήθηκαν 15 λεπτες συγκεντρώσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΔΕΥΑ, όπου μέλη του ΔΣ του Σωματείου ανέλυσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης. Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση παρά την αστυνομική υψηλόβαθμη παρουσία. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος αφού ανέλυσε τα αιτήματα της απεργίας, συζήτησε με τους εργαζόμενους και γιά τα ιδιαίτερα ζητήματα πού έχουν να κάνουν με τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και για τα μέτρα για τη ν υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
Τέλος ολιγομελή αντιπροσωπεία παρέδωσε στον Δήμαρχο ψήφισμα των αιτημάτων και ζήτησε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26/11/2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Σας κοινοποιούμε τα αιτήματα της σημερινής μας κινητοποίησης και σας καλούμε ως Δήμαρχος της Πόλης να τα εντάξετε στο διεκδικητικό σας πλαίσιο, αφού τα καταθέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη έκδοση ανάλογου ψηφίσματος.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας του Λαού με προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

– Προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων με γενναία ενίσχυση του Δημόσιου τομέα της παιδείας ώστε να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας , με ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων ανά αίθουσα.

– Είμαστε ενάντιοι στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Εργασιακά, που καταργεί δια νόμου το 8ωρο και νομιμοποιεί την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες τις υπερωρίες.

– Ενάντια στις προβλεπόμενες παρεμβάσεις μέσω του νομοσχεδίου στις εσωτερικές διαδικασίες των Σωματείων, που σαν σκοπό έχουν την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών.

-Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

-Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων , που εργάζονται σήμερα στις ΔΕΥΑ με οποιεσδήποτε σχέσεις εργασίας.

Ομόφωνα το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Κουφαλάκος Σταυρούλα Στραβάκου

To Top