ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ:”Δεν είναι δουλειά του δημάρχου οι άδειες του προσωπικού”

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 9 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Λάβρος κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος αναφορικά με τις καταγγελίες εργαζόμενης της ΔΕΥΑΚ για επίπληξη, απειλές και τρομοκράτησή της από τον δήμαρχο, όταν αυτή κατέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Π.ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ: “Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”

“Ακόμα περιμένουμε απάντηση από τον δήμαρχο,5 ημέρες μετά την καταγγελία” δηλώνει ο Παναγιώτης Κουφαλάκος στην κάμερα του Messinialive.gr, επισημαίνοντας ότι ο κ.Νίκας “οφείλει να δώσει μια απάντηση στον Καλαματιανό λαό και στους εργαζόμενους. Εάν όχι, οφείλει να σταματήσει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις”.

Ταυτόχρονα κάνει λόγο για “κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος” εκ μέρους του δημάρχου σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων στον Δήμο. “Δεν είναι δουλειά του δημάρχου οι άδειες του προσωπικού. Εάν δεν τον καλύπτει το υπάρχον προσωπικό, να παλέψει μαζί με άλλους δημάρχους και να ζητήσει προσωπικό”, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Και συμπληρώνει “και όχι μόνο η Λευκή Νύχτα, η Γαλάζια Νύχτα και άλλα τέτοια πανηγύρια που στήνει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που χρειάζονται ξεκούραση. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση της εργοδοσίας, του κ. Νίκα,να τους παρέχει αυτή τη διευκόλυνση”.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Σωματείου να προσφύγουν αύριο ή τη Δευτέρα στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα για να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη των 9 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ που παρέχουν Υπηρεσίες Καθαριότητας.

To Top