ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σωματείο ΔΕΥΑΜ: Σε κινητοποίηση στην Αθήνα διεκδικώντας μόνιμη δουλειά

Σε συγκέντρωση εργαζομένων και συμβασιούχων στην Αθήνα, βρέθηκε το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, οι συμβασιούχοι των ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, μαζί με το Σωματείο Eργαζομένων, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και στην οποία έδωσαν δυναμικό παρόν συμβασιούχοι του Δήμου Πάτρας και τα Σωματεία τους, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων και εργαζόμενοι του κλάδου.

Με συνθήματα «Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά», «Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ», «Τίποτα δεν γίνεται αν μείνεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!», οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά το τέλος της συγκέντρωσης πορεύτηκαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία μας επέδωσε στα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής, πρόταση νόμου των Συνδικάτων που προβλέπει τη μονιμοποίηση και εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους τους συμβασιούχους ανεξάρτητα από ειδικότητα και μορφή εργασίας.
Με την πρόταση νόμου, αναδεικνύονται τα προβλήματα των εργαζομένων συμβασιούχων στην Καθαριότητα των δήμων, των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, των 3.500 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», των συμβασιούχων στις ΔΕΥΑ, όπως και των χιλιάδων που απασχολούνται στο πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας».

Την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα μας και στα δίκαια αιτήματά μας, εξέφρασαν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας εκ μέρους της Δήμου Χαϊδαρίου Μόσχος Χουδελούδης.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Τάκης Αλεξανδρόπουλος, εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων Πάτρας ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας, εκφράζοντας τη στήριξή του στα αιτήματα των συμβασιούχων ενώ μίλησε ο Χρύσανθος Κυριαζής, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Αμέσως μετά, κατευθυνθήκαμε στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, ο οποίος δεν δέχτηκε κανένα από τα αιτήματά μας, επαναλαμβάνοντας τα περί του διαγωνισμού προσλήψεων που έγινε και παραπέμποντας σε άλλους που θα γίνουν.
Οι απαντήσεις του γγ προκάλεσαν την αγανάκτηση όλων των συμβασιούχων συγκεντρωμένων. Εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά”.

Σωματείο ΔΕΥΑΜ: Σε κινητοποίηση στην Αθήνα διεκδικώντας μόνιμη δουλειά
To Top