ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκονισμένο τοπίο πάλι στην Καλαμάτα – Αστάθεια του καιρού από την Παρασκευή

Δεν λέει να μας αφήσει η σκόνη αφρικανικής προέλευσης που εδώ και αρκετές ημέρες για να μην πούμε εβδομάδες, μας επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά! Σήμερα μάλιστα κατά διαστήματα έπεσαν και κάποιες λασποψιχάλες

Σήμερα το φαινόμενο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα έντονο, όπως καταγράφηκε κι από τους σταθμούς του kalamata.meteoclub του Κώστα Μενούνου.
Το όρος Καλάθι έχει κρυφτεί και η ορατότητα στον ορίζοντα είναι σημαντικά περιορισμένη.
H υψηλή θερμοκρασία που έφτασε τους 28,6 c σε συνδυασμό και με την υγρασία, προκαλούν μια δυσφορία.Η προοπτική του καιρού για το επόμενο δεκαήμερο. Φαίνονται αρκετές βροχές στον ορίζοντα…Καλλιάνος: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Με ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι το καλοκαίρι αργεί καθώς έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει, ήδη από σήμερα, ο καιρός έχει καταστεί άστατος για τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας αφού κατά διαστήματα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η αυριανή όμως μέρα θα είναι περισσότερο βροχερή αφού αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν τα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Πέμπτης θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν αποκλείεται, κατά τόπους και κατά περιόδους, οι βροχές και οι καταιγίδες να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Η αστάθεια κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα ενισχυθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ένα μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας από τον άστατο καιρό. Οι δείκτες αστάθειας, σε προγνωστικό επίπεδο, είναι πολύ ανεβασμένοι. Επομένως προσωπικά αναμένω αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας το οποίο θα σημειωθεί ενδεχομένως και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι πολύ καλύτερος διότι εκεί δεν αναμένονται βροχοπτώσεις παρά μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις.

Αύριο Πέμπτη, στην Αθήνα, θα ξεκινήσει η μέρα με σχετικά καλό καιρό. Από το μεσημέρι όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλονίκη οι βροχές θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, από τις πρωινές ώρες.

Παρ’όλο που ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι αρκετά άστατος, στις θάλασσες τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 και πολύ τοπικά τα 6 μποφόρ.

Σχεδόν φυσιολογικές – για την εποχή- θα είναι και οι θερμοκρασίες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα αγγίξουν τους 26-27 και τοπικά του 28 βαθμούς κελσίου.

Και τις επόμενες μέρες θα επηρεάζονται κατά διαστήματα από μπόρες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια θα επιμείνει πάνω από τον Ελλαδικό χώρο. Και μάλιστα, θα επηρεαστούν και νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου από την Παρασκευή.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Σκονισμένο τοπίο πάλι στην Καλαμάτα – Αστάθεια του καιρού από την Παρασκευή
To Top