ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιώζιου: Η Νέα Αριστερά μπορεί να δώσει ελπίδα στον κόσμο και θα ενισχυθεί στις Ευρωεκλογές

“Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευχάριστο με φοροελαφρύνσεις για όλους αλλά δεν είναι αριστερό, δεν είναι αξιόπιστο και δεν βγαίνει”

Την Καλαμάτα επισκέπτεπται σήμερα Σάββατο 18 Μαίου η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Ινώ Σιώζιου στο πλαίσιο της συμμετοχής της ενόψει των ευρωεκλογών σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας, με θέμα τις “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για δίκαιη μετάβαση ή πράσινες μπίζνες;”.
Στην εκδήλωση θα γίνει συνοπτική παρουσίαση των ΑΠΕ στην Ελλάδα, θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις με τη χρήση τους και θα παρουσιαστούν οι θέσεις τις Νέας Αριστεράς.
Θα μιλήσουν οι Ινώ Σιώζιου (ειδική σε θέματα ενεργιακής πολιτικής, υποψήφια ευρωβουλεύτρια), η Δήμητρα Κεραμυδά (δικηγόρος, υποψήφια ευρωβουλεύτρια) και ο Αριστομένης Δημάκης (Ναυπηγός μηχανολόγος).
Στη συνέχεια ο λόγος θα δοθεί στις κινηματικές πρωτοβουλίες των πολιτών της Μεσσηνίας, στις περιβαλλοντικές οργανώσεις και στους πολίτες.
Η εκδήλωση θα γίνει απόψε στις 7.30 μ.μ,, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (DOC CAFE), στην οδό Κουτσομητοπούλου 6 (πίσω από την πλατεία Όθωνος).

Η Ινώ Σιώζιου που είναι Ειδική σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και περιβάλλοντος, παραχώρησε στα γραφεία του Αλέξη Χαρίτση και της Νέας Αριστεράς στην Καλαμάτα συνέντευξη τύπου κι αναφέρθηκε σε θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και στην πράσινη μετάβαση, τονίζοντας πως οι προτάσεις, οι πολιτικές και τα μέτρα που επιλέγονται και εφαρμόζονται στο πλαίσιο αυτό, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, παράγουν οφέλη αλλά και κόστη, δημιουργούν ευκαιρίες αλλά και ανισότητες. Η συμμετοχή των πολιτών, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στην ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας παραμένουν ζητούμενα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα είναι υποψήφια στις Ευρωοεκλογές.

To Top