Το δικό μου Σχολείο

Eκπαιδευτήρια Μπουγά: Την Τετάρτη παρουσιάζεται το πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Σχολείου για το 2024-25

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα έχουν την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 19:00 γονείς και μαθητές της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Η παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του σχολικού έτους 2024-25 θα γίνει αναλυτικά από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Ιωάννα Μπουγά.

Γιατί να επιλέξω το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά; Ποιά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα; Πώς γίνεται το μάθημα και πώς τα παιδιά μας “χτίζουν” την προσωπικότητά τους; Πώς το σχολείο βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους; Σε αυτές και άλλες απορίες και προβληματισμούς θα απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις αθλητικές υποδομές του σχολείου.

Γιατί να επιλέξω το Δημοτικό Σχολείο Μπουγά για το παιδί μου;

Με μια σειρά καινοτομίες στην εκπαίδευση το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά παρέχει στα παιδιά γνώσεις, κριτική σκέψη, επιχειρηματολογία, καλλιεργεί τις δεξιότητές τους, σε ένα περιβάλλον σύγχρονης παιδαγωγικής. Οι βάσεις των γνώσεων μπαίνουν στο Δημοτικό, και με αυτή τη φιλοσοφία τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά παρέχουν καινοτόμα εργαλεία εκπαίδευσης μέσα και από τη χρήση της τεχνολογίας ώστε το μάθημα να γίνεται με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Με ψηφιακά βοηθήματα, δηλαδή ενδοσχολικά βιβλία  με extra ασκήσεις για εμπέδωση της ύλης, επιπλέον ώρες μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με την ψηφιακή γραφίδα, την ηλεκτρονική πλατφόρμα, με προγράμματα ατομικής μελέτης αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν διαβασμένα στο σπίτι, και να έχουν ελεύθερο χρόνο.

Με Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, όπου με βιωματικό τρόπο τα παιδιά πειραματίζονται, εφαρμόζοντας στην πράξη τις βασικές αρχές φυσικής και χημείας που διδάσκονται, με αίθουσα Πληροφορικής, με ένταξη της Τέχνης στο Σχολείο μέσα από το μάθημα Εικαστικών, αλλά και της Μουσικής Παιδείας. Eπιπλέον, το σχολείο διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα προβολών. Με έναρξη εκμάθησης ξένων γλωσσών ήδη από τον Παιδικό Σταθμό, ενώ η 2η ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) εισάγεται από την Δ’ Δημοτικού με σκοπό την ενίσχυση της γλωσσομάθειας.
Στις Δ ́- Ε ́- Στ ́ τάξεις οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, μέσω του Σχολείου, σε εξετάσεις Πιστοποίησης Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου (5×5,7×7, 9×9) όπου λειτουργούν και Ακαδημίες, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, beach volley, αλλά και Padel, αλλά και τοίχο αναρρίχησης ύψους 13 μέτρων, με μαθήματα τοξοβολίας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πλήθος αθλημάτων απολαμβάνοντας το παιχνίδι και την άθληση. Το σχολείο επίσης διαθέτει και Κλειστό Γυμναστήριο.

Με παροχή μεσημεριανού γεύματος, σχολικών λεωφορείων για τις μετακινήσεις, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με νοσηλεύτρια, αλλά και  με καθημερινή και άμεση επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς, με συνεχή υποστήριξη των μαθητών και στο σπίτι. Τα παιδιά υποστηρίζονται ακαδημαϊκά και ψυχολογικά πλήρως, ξεδιπλώνοντας την προσωπικότητά τους σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Το Σχολείο συνεργάζεται με Παιδίατρο, με Διαιτολόγο, καθώς και με Παιδοψυχολόγο – Λογοθεραπεύτρια.

Στο Δημοτικό λειτουργούν εδώ και χρόνια Όμιλοι, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα στη χώρα που εφάρμοσε τη Δημιουργική Eκπαίδευση. Λειτουργούν Όμιλοι Ελεύθερης Έκφρασης-Επιχειρηματολογίας-και Δημιουργικής Γραφής,  Φυσικών Επιστημών, STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Maths), Ρομποτικής, Θεατρικής Αγωγής-Χορωδία.  Στο Σχολείο λειτουργεί Βιβλιοθήκη με περισσότερους από 10.000 τόμους, που είναι δανειστική και διαθέσιμη και ηλεκτρονικά. Άλλωστε το σχολείο έχει καθιερώσει ετησίως τις Βιβλιοδρομίες στις οποίες συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία, προάγοντας τη φιλαναγνωσία ήδη από τα πρώτα χρόνια των παιδιών μας. Το Δημοτικό συνεργάζεται με εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, στα οποία οργανώνονται το καλοκαίρι εκπαιδευτικά campus, αλλά και με άλλα Δημοτικά της χώρας μας και άλλων χωρών στο πλαίσιο του e-tweening.

Στο σχολείο λειτουργούν τμήματα δραστηριοτήτων στα πλαίσια του ολοήμερου, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους σε διάφορους τομείς, να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν σε ένα γνώριμο περιβάλλον, καθώς και να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους. Τα τμήματα δημιουργούνται ανάλογα με τις κλίσεις των παιδιών, με τα ενδιαφέροντά τους, τα ερεθίσματά τους και τα βιώματά τους, χωρίς η ηλικία να παίζει πάντα τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο για την ένταξη του κάθε παιδιού, σε κάποιο τμήμα. Το ολοήμερο προσεγγίζει τη μάθηση ως μια πολυδιάστατη διαδικασία.

Ταυτόχρονα ανατίθενται στα παιδιά ομαδικές εργασίες και project, και ρόλοι μέσα από τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις, ενώ κάθε Παρασκευή έχει καθιερωθεί ένας εβδομαδιαίος έλεγχος στην τάξη, ως Επανάληψη, βάση της ύλης που διδάχτηκαν τα παιδιά μέσα στην εβδομάδα. Το Σχολείο διαθέτει μια δυνατή ομάδα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Εκπαιδευτικοί έμπειροι  με υψηλό παιδαγωγικό επίπεδο, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση και αξιολόγησή τους, βρίσκονται πάντα δίπλα στα παιδιά, ενώ ήδη στην Α’ Δημοτικού το Σχολείο εφαρμόζει την ενισχυμένη εκπαίδευση με δύο εκπαιδευτικούς στην τάξη, λόγω και των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν τα πρωτάκια, στο πρώτο στάδιο μετάβασής τους στο Δημοτικό.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν το απόγευμα στην ψηφιακή πλατφόρμα του σχολείου όπου υπάρχουν τα ψηφιακά βιβλία, extra σημειώσεις, ασκήσεις και εκπαιδευτικό υλικό όπως κουίζ, που καλούνται να επιλύσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο εμπεδώνοντας το μάθημα της μέρας. Περισσότερες πληροφορίες την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

To Top