Επιχειρείν

Σημαντική διάκριση της Μεσσηνιακής εταιρίας ΚΛΗΜΗΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΣΤΑ Greek Exports Awards 2017 η Μεσσηνιακή εταιρία ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ)

Την τρίτη θέση κατέλαβε μαζί με το Bronze βραβείο η Μεσσηνιακή εταιρία ΚΛΗΜΗΣ (ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ) σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Βουλιαγμένη από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών και την Ethos Awards σε συνεργασία με το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, στην κατηγορία «Top Branded Export Product» των Greek Exports Awards 2017!

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η εταιρία "ΚΛΗΜΗΣ" είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Καλαμάτα το 1968. Δραστηριοποιείται κυρίως με τη παραγωγή ασβέστη ενώ από το 1992 εφαρμόζει μία καινοτόμο μέθοδο με την οποία εκμεταλλεύεται πλήρως τα απόβλητά της κύριας παραγωγικής της διαδικασίας για την παραγωγή μπρικέτας κάρβουνου από το κουκούτσι της ελιάς. Η εταιρεία έχει διακριθεί σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Περιβάλλοντος κατακτώντας την πρώτη θέση σε θέματα οικο-καινοτομίας, διαχείρισης φυσικών πόρων και εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας. Έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε 9 χώρες ενώ εξάγει το κάρβουνο σε ποσοστό 23% της συνολικής της παραγωγής.

Στην ίδια κατηγορία βραβείων διαγωνίστηκαν επίσης σημαντικές εταιρίες όπως οι:

1. ALFA - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗΣ ΖΥΜΗΣ
2. ALUMINCO S.A. - ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
3. MODELLO GROUP S.A. - PRODUCE AND EXPORT BEVERAGES AND MORE
4. PEGASUS BIO HYPERFOODS - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΩΜ & ΦΑΡΜ ΦΥΤΩΝ
5. ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.- ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
6. ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ ΥΔΑΤΟΣ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ

Γιατί υπερέχει το κάρβουνο ΚΛΗΜΗΣ
Το ξυλοκάρβουνο στον κόσμο:
q Το 63% της παγκόσμιας παραγωγής ξυλοκάρβουνου παράγεται σε χώρες της Αφρικής. Ένα μεγάλο ποσοστό επίσης προέρχεται και από την Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία και Αργεντινή.
q Χρειάζονται 6 έως 12 τόνοι ξύλου προκειμένου να παράγουμε ένα τόνο κάρβουνο και αυτό φυσικά έχει την ανάλογη περιβαλλοντική επίπτωση (αποψίλωση των δασών).

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της εταιρίας ΚΛΗΜΗ, όπως μας τα ανέλυσε ο Marketing & Environmental Manager της ΚΛΗΜΗΣ Θανάσης Μάκιος που παρέλαβε και το βραβείο απόψε:
"Χρησιμοποιούμε ανανεώσιμους φυσικούς πόρους (πυρηνόξυλο) και μετατρέπουμε τα απόβλητά μας (πυρηνόσκονη) σε ένα νέο προϊόν, το πυρηνοκάρβουνο (βασική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας). Κατέχουμε δίπλωμα Ελληνικής & Ευρωπαϊκής ευρεσιτεχνίας.
Είναι ευρωπαϊκά βραβευμένο προϊόν (μοναδική Ελληνική εταιρεία και μοναδική Ευρωπαϊκή που έχει ανακηρυχθεί δύο φορές νικήτρια στα βραβεία EMAS για το περιβάλλον.
Προστατεύουμε το περιβάλλον αφού δεν εφαρμόζουμε κοπή δέντρων (αποψίλωση των δασών) ή κάνουμε χρήση υπολειμμάτων επεξεργασίας ξύλου.
Η χρήση τους δεν προκαλεί αύξηση εκπομπών των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου της Γης, αφού η καύση βιομάζας είναι κλιματικά ουδέτερη(carbon neutral).
Μοναδικά πλεονεκτήματα κατά την χρήση τους.
Εφαρμόζουμε το πρότυπο συστήματος διαχείρισης ποιότητας και ελέγχου ISO 9001:2008 καθώς και το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου EMAS.
Η Ελιά στο επίκεντρο του Brand Name
Για την προώθηση του προϊόντος, οι συνεργάτες μας κυρίως στη Γερμανία, Ελβετία, Καναδάς, και Β. Αμερική δημιούργησαν ένα δυνατό brand name με βάση την ελιά (OlioBric, Olivoketts, OliveBriq) και σχεδίασαν την ανάλογη συσκευασία κυρίως των 3kg, που περιέχει όλες τις πληροφορίες που συμβαδίζουν πρωτίστως με την προσκείμενη στο προϊόν νομοθεσία της εκάστοτε χώρας και αναγράφουν τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.
Ειδικά στη συσκευασία των Ελβετικών supermarket COOP, το προϊόν έχει λάβει το σήμα Oecoplan. Κάθε προϊόν Oecoplan έχει σαφείς απαιτήσεις, οι οποίες βασίζονται σε αυστηρές περιβαλλοντικές οδηγίες.
Τα προϊόντα με αυτό το σήμα υπερβαίνουν τις νομικές απαιτήσεις και επίσης υπερβαίνουν τις απαιτήσεις άλλων ετικετών περιβαλλοντικής ποιότητας".

Θερμά συγχαρητήρια στην εταιρία ΚΛΗΜΗΣ!

http://klimiscoal.gr/

http://exports.ethosawards.eu/

Σημαντική διάκριση της Μεσσηνιακής εταιρίας ΚΛΗΜΗΣ
To Top