Το δικό μου Σχολείο

Με τη σημαία του Δήμου Καλαμάτας θα πάνε στο Βελιγράδι οι μαθητές των Εκπ.Μπουγά

Στον Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό “Εικονικής Επιχείρησης” στο Βελιγράδι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, θα πάνε στις 16 Ιουλίου οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό με το “έξυπνο” κράνος τους.

Έχοντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας αλλά και τη σημαία της πόλης, που τους έδωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, όταν τον επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, συνοδευόμενα από τον επικεφαλής του Σχολείου Φώτη Μπουγά και την καθηγήτριά τους Σταυρούλα Κόκκαλη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, τα παιδιά της Β’Λυκείου πέτυχαν την πρωτιά δημιουργώντας τη μαθητική εικονική επιχείρηση Helm.e.t, η οποία σχεδίασε και προώθησε το ‘noctua kit’, που δεν επιτρέπει σε μια μοτοσυκλέτα να κινηθεί, εάν ο αναβάτης δεν έχει φορέσει το κράνος του.

Η μαθητική εικονική επιχείρηση Helm.e.t των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου 2018.
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους έδωσαν πληροφορίες στο Δήμαρχο για το διαγωνισμό και το έξυπνο σύστημα που δημιούργησαν και ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου, ώστε να μετάσχει η 20μελής ομάδα τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Βελιγραδίου.

Ο Παναγιώτης Νίκας χαρακτήρισε την ιδέα πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη, συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και υποσχέθηκε την έμπρακτη στήριξη του Δήμου προς τους μαθητές, που θα πάνε στο Βελιγράδι έχοντας μαζί τους τη σημαία του Δήμου Καλαμάτας.

Αναγκαία η βοήθεια και της Περιφέρειας
Με δεδομένο ότι όλη η αποστολή έχει κοστολογηθεί στις 13.000 κι αν η μετάβαση γίνει αεροπορικώς θα ξεπεράσει τις 16.000 ευρώ, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να συνεισφέρει στο να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι-ζωής για τα παιδιά.


Επιβάλλεται να βοηθήσει και το Επιμελητήριο!

Όταν μια ομάδα μαθητών της πόλης παίρνει το πρώτο πανελλαδικό βραβείο “Εικονικής Επιχείρησης”, ο πρώτος φορέας που πρέπει να βοηθήσει είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας!
Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Ας τους επιβραβεύσουμε…
Θα είναι και μια χρηματοδότηση που “θα πιάσει τόπο” κι αξίζει τα λεφτά της…

Με τη σημαία του Δήμου Καλαμάτας θα πάνε στο Βελιγράδι οι μαθητές των Εκπ.Μπουγά
To Top