Μεσσηνιακή Κουζίνα

Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας: Επιτυχημένο ξεκίνημα για το “1ο Φεστιβάλ Σαλάτας”

40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

Τέλη Σεπτεμβρίου ο μεγάλος τελικός στην Καλαμάτα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Προκριματικός Γύρος της Καλαμάτας του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» που διοργανώνει το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΚ ΑΒΕΤ.

Σαράντα μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από την Πελοπόννησο δημιούργησαν εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας μια νέα διάσταση στην σαλάτα που πρωταγωνιστεί στο τραπέζι μας.

Σε μια εκδήλωση υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων ξεχώρισαν η φαντασία, η δημιουργικότητα και η γνώση των νέων παιδιών που σπουδάζουν την μαγειρική τέχνη.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου (Chef), Γιάννη Καρβέλα (Σύμβουλο Επιχειρήσεων – Pro Olive Oil Expert), Νένα Δημητρίου (δημοσιογράφο στο περιοδικό «Γαστρονόμος» ) και Παναγιώτη Παπανικολόπουλο (τροφογράφο), αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, αλλά και την εντοπιότητα των υλικών.

Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στον μεγάλο τελικό της Καλαμάτας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, “επειδή κάθε επιτυχία οφείλεται σε αυτούς που αφιέρωσαν τον χρόνο, τις γνώσεις και τις ικανότητες τους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ξενοδοχείο Elite City Resort, την εταιρεία «ΗΧΟΣ» -Χρ. Συκάς και τον Διακοσμητή εσωτερικών χώρων Βαγγέλη Σαραντόπουλο, για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση μιας πραγματικά ξεχωριστής διοργάνωσης.
Τέλος, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Σαμαρείτες για την παρουσία τους στο χώρο και την ετοιμότητά τους να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους διαγωνιζόμενους του φεστιβάλ”.

Η επιτροπή αξιολόγησε τα πιάτα των διαγωνιζομένων έχοντας πέντε κριτήρια

1. Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
2. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
3. Παρουσίαση
4. Πρωτοτυπία
5. Γεύση
6. Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Οι έξι νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:
1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ – ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ
3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ – ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΝΟΣ– ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΕΙΔΑΣ – ΔΙΕΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
6. LIDIA ATODIRESEI – ΔΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156255088087733.1073742325.683162732&type=3

To Top