ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Η υπέρβαση και η σύγκλιση προϋποθέτουν τη σύγκρουση με το παλιό»

“Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος – Έχουμε κοινό έργο να υπερασπιστούμε”

Ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην «Καθημερινή» υπό το τίτλο «Υπερβάσεις, συγκρούσεις και συγκλίσεις» τονίζει πως ο ίδιος εδώ και δεκαετίες πιστεύει στην υπέρβαση και εξηγεί: «Υπέρβαση σημαίνει: Να ξεπεράσουμε τις παλαιές διαχωριστικές γραμμές, να συγκλίνουμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες του παρελθόντος, σε κοινές – και καινοτόμες – πολιτικές για το μέλλον της χώρας».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «όλα αυτά δεν είναι όμορφο λόγια… Η μεγάλη σύγκλιση έχει ήδη ξεκινήσει! Την περίοδο 2012-2014, στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης μας, αρχίσαμε να την κάνουμε πράξη μαζί με πολλούς άλλους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που πίστεψαν κι εκείνοι στην υπέρβαση… Τότε ξαναστήσαμε τη χώρα στα πόδια της και τη ξαναδώσαμε Ελπίδα!».

«Τα καταφέραμε», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, «με τις υπερβάσεις που τολμήσαμε τότε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Μαζί και με ένα τμήματα της Δημοκρατικής Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «δεν μπορούν να συγκλίνουν αυτοί που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά, με όσους πασχίζουν να την ξανασύρουν πολύ πίσω» και προσθέτει: «Η υπέρβαση που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μεταρρυθμιστική, πατριωτική, δημοκρατική και αξιακή. Όλα έχουν ήδη ξεκινήσει, την περίοδο 2012-2014. Το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης. Άλλωστε έχουμε κοινό έργο να υπερασπιστούμε…».

«Η υπέρβαση και η σύγκλιση προϋποθέτουν τη σύγκρουση με το παλιό», σχολιάζει ο κ. Σαμαράς για να συμπληρώσει: «Στην περίπτωση μας, τη σύγκρουση με τον κρατισμό και τον λαϊκισμό! Δηλαδή, με τον ΣΥΡΙΖΑ…».

Σαμαράς: «Η υπέρβαση και η σύγκλιση προϋποθέτουν τη σύγκρουση με το παλιό»
To Top