ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτάφιος στην Καλαμάτα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με κατάνυξη τελέστηκε στους Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεως Μεσσηνίας η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και προέστη της περιφοράς του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη λιτανευτική πομπή που έγινε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, ακολούθησαν οι αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Πρόεδρο και πλήθος πιστών.

Δίπλα στον Πρόεδρο ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η περιφερειακή σύμβουλος και συντονίστρια της ΠΕ Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Νίκας, ο τ.ΥΦΥΕΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η περιφορά πραγματοποιήθηκε στις οδούς Υπαπαντής, Αριστομένους, Καίσαρη και Φαρών, ενώ στο τέλος του πεζόδρομου της Αριστομένους συναντήθηκε με τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου, όπου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προσκύνησαν.
Τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου ακολούθησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας.

Αξιοσημείωτο είναι οτι ο καιρός βοήθησε την περιφορά των Επιταφίων και στα πεζοδρόμια της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας βρέθηκε πολύς κόσμος, δημότες αλλά και επισκέπτες.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά : «Η ανθρώπινη ύπαρξη υποκλίνεται σήμερα στο Θείο Πάθος αναμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού και την προσωπική Ανάσταση του καθενός».

To Top