Αθλητισμός

Η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου στην Καλαμάτα

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2004 ΜΠΟΡΖΑΚΟΦΣΚΙ

Τις δυνατότητες της Καλαμάτας σε αθλητικές υποδομές και ξενοδοχειακές, προκειμένου να έρθει η Εθνική Ομάδα Ρωσίας Στίβου για τις αγωνιστικές προπονήσεις της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα διερεύνησε κλιμάκιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου που βρέθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρo και Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 800μ Yuri Borzakovskiy, τον Διευθυντή Αθλητισμού Andrei Kruporushnikov και τον επικεφαλής στήριξης της εθνικής ομάδας στίβου Nikolai Lukashkin, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα αθλητικούς χώρους και ξενοδοχεία ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για την πόλη.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, απ’ όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Δημήτριο Πουλόπουλο, έφορο της ομάδας στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ και μέλους του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, για τις δυνατότητες που παρέχουν οι εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Νικόλαος Στακιάς επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Τουρισμού σε θέματα αθλητικού τουρισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Μασούτης.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξενοδοχεία της πόλης, όπου έτυχε φιλόξενης υποδοχής και πριν την αναχώρηση της για την Αθήνα, παρακολούθησε αγώνες της ημερίδας στίβου που είχαν οργανωθεί από το Μεσσηνιακό Γ.Σ και διεξάγονταν το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Μάλιστα ο Ρώσος Ολυμπιονίκης στην μόνιμη έκθεση που διοργανώνει το ELITE βρήκε την φωτογραφία της απονομής του 2004 και φωτογραφήθηκε με καμάρι και με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από την Ελλάδα!

Η επίσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, σε συνεργασία με τον Βασιλειάδη Υφυπουργό Αθλητισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο του έτους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδος – Ρωσίας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου στην Καλαμάτα
To Top