Αθλητισμός

Ρώμη 2024: Η Στεφανίδη έγραψε ιστορία με ασημένιο μετάλλιο και νέο ρεκόρ

Η Κατερίνα Στεφανίδη άφησε για ακόμα μια φορά το στίγμα της σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια, με άλμα στα 4.73μ., έσπασε το φετινό της ρεκόρ και πανηγύρισε το πέμπτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2 χρυσά και 3 ασημένια)., ενώ παράλληλα έλαβε μέρος στον 10ο τελικό Ευρωπαϊκού.

Στον αγώνα για το μετάλλιο ξεκίνησε δυναμικά, αφήνοντας το 4.28μ. και ξεκινώντας από το 4.43μ.Στην πρώτη της προσπάθεια, πραγματοποίησε ένα άψογο τεχνικά άλμα, ξεπερνώντας τον πήχη με άνεση.

Συνεχίζοντας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερέβη και τα 4.58μ., θέτοντας εκτός τελικού την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία, η οποία απέτυχε τρεις φορές στο ίδιο ύψος.

Στο 4.68μ., η Στεφανίδη πέρασε το ύψος με την πρώτη προσπάθεια, κατακτώντας την 1η θέση. Η Μόλι Κόντερι (Βρετανία) και η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) ισοβαθμούσαν στην 2η θέση, περνώντας το ύψος με την 2η προσπάθεια.

Στο 4.73μ., η Στεφανίδη εκπλήρωσε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με ένα ακόμη καθαρό άλμα στην πρώτη προσπάθεια. Η Κόντερι παρέμεινε στη 2η θέση, περνώντας το ύψος με τη δεύτερη.

Η Μόζερ άφησε το 4.73μ. και με δύο προσπάθειες στο 4.78μ., κατάφερε να το περάσει στην πρώτη, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κόντερι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Στεφανίδη κατέχει το ρεκόρ διοργάνωσης με 4,85μ. από το 2018, έχει στην κατοχή της και το άτυπο ρεκόρ καλύτερης επίδοσης σε προκριματικό Ευρωπαϊκού, με 4,55μ. Μάλιστα, με άλμα 4,91μ., κατέχει την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη.

To Top