Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Θα παίξω με τον Στέφανο Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο διπλό τένις στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε συνέντευξή της στην Cosmote TV, η Σάκκαρη εξέφρασε την ενθουσιώδη προσδοκία της για αυτή την κοινή προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στην καριέρα της.

Προετοιμασίες και επιστροφή στις ρίζες

Η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε στην προετοιμασία της για το επερχόμενο τουρνουά στο Βερολίνο, τονίζοντας τη σημασία της επανασύνδεσης με το παρελθόν της:

“Ετοιμάζομαι να φύγω για το Βερολίνο και ήρθα εδώ να θυμηθώ τα παλιά. Ήταν λίγο δύσκολα μετά το Roland Garros, αλλά δεν πτοούμαστε. Το ότι έρχομαι εδώ απ’ όπου ξεκίνησα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ότι βλέπω άτομα και αθλητές που ήμουν στον ίδιο χώρο μαζί τους, βοηθάει πάρα πολύ. Γενικά, όταν είμαι σε ένα περιβάλλον που με κάνει χαρούμενη, είναι πολύ καλό για το recovery”.

Η άνοδος του τένις στην Ελλάδα

Η Σάκκαρη επαίνεσε την πρόοδο του ελληνικού τένις, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του Στέφανου Τσιτσιπά στην αναβάθμιση του επιπέδου:

“Είναι πολύ σημαντικό και για μένα και για την Ελλάδα. Το να έχουμε μία ομάδα στο Federation Cup είναι πολύ καλό και ελπίζω να μπούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα διπλά. Είναι ωραίο να βλέπεις πως ανεβαίνει το επίπεδο και εκεί αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως κάτι έχεις κάνει. Σίγουρα αυτό οφείλεται και στον Στέφανο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για ‘μας. Το να έρχομαι εδώ και να βλέπω πως ανεβαίνει το επίπεδο με χαροποιεί πολύ. Επίσης χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω τα γήπεδα τένις γεμάτα”.

Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συνεργασία με τον Στέφανο Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι, σύμφωνα με τη Σάκκαρη, σχεδόν βέβαιη:

“Ναι, εκτός απροόπτου θα παίξουμε. Πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλή ομάδα”.

Grand Slam ή Ολυμπιακό Μετάλλιο;

Η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για έναν Έλληνα αθλητή η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου:

“Όταν είσαι Έλληνας αθλητής ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα, είναι σημαντικό το Grand Slam, αλλά αν μπορείς να διαλέξεις ένα από τα δύο το μετάλλιο είναι… διαφορετικό”.

Αλλαγή προπονητή

Τέλος, η Σάκκαρη εξήγησε την πρόσφατη αλλαγή προπονητή της, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε για το καλό της καριέρας της:

“Είχε έρθει η ώρα γι’ αυτή την αλλαγή. Έπρεπε να κοιτάξω τον εαυτό μου. Έγινε για καλό και μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αυτό. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει τ’ αποτελέσματα. Πιστεύω πως έγινε για καλό”.

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να αποτελέσουν μια δυνατή ομάδα στο μικτό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και οι προσδοκίες είναι υψηλές για τις επιδόσεις τους.

 

 

To Top