ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ραντεβού με Πασχαλινά έθιμα” είχαν σήμερα Τρίτεκνοι, Πρόσκοποι και Μικρασιάτες στην Κεντρική Αγορά

“Ραντεβού με πασχαλινά έθιμα” ήταν η σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο πώλησης βιολογικών προϊόντων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου.

Η Ένωση Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας “Η Ιωνία”, οι Πρόσκοποι Καλαμάτας και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας συνεργάστηκαν και παρουσίασαν παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα, αλλά και κεράσματα στους επισκέπτες της Αγοράς.

Τα μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Ν. Μεσσηνίας “Η Ιωνία” πρόσφεραν παραδοσιακά μικρασιάτικα πιταράκια με γραβιέρα, που τα συνόδευε ένα ποτήρι κρασί.
Οι Πρόσκοποι Καλαμάτας έδειξαν με μια παραδοσιακή μέθοδο, πως θα βάψουμε κόκκινα αυγά, χρησιμοποιώντας τα παντζάρια.
Είχε στηθεί ένας πρότυπος χώρος κατασκήνωσης, που περιλάμβανε σκηνή, ξύλινες προσκοπικές κατασκευές, εργαλεία διαβίωσης στην ύπαιθρο, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωναν για τις δράσεις τους, με προβολή υλικού και διανομή φυλλαδίων.
Πραγματοποιήθηκαν και προσκοπικά παιχνίδια, ενώ εξαιρετικό ήταν το bazaar με χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, που είχε σκοπό την ενίσχυση των Προσκοπικών Συστημάτων Καλαμάτας.

Και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας είχε το δικό του bazaar με χειροποίητα κοσμήματα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου, αλλά και ο κλόουν Βούλης διασκέδαζε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Αγοράς.
Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στο “μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Πελοποννήσου”!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156267539852733.1073742327.683162732&type=3

To Top