ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά από την Αντιπολίτευση για το νέο γενικό lockdown

Σφοδρές οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την έκτακτη εξαγγελία Πέτσα για αιφνιδιαστικό γενικό lockdown από αύριο το πρωί. Χωρίς απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που θα συνεδρίαζε στις 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει και για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων. Αντιθέτως, εκτάκτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε αυστηρότερο lockdown σε όλη τη χώρα, εως τις 11 Ιανουαρίου, αίροντας όλες τις προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: “Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη”

Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου.

“Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών”.

Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.

Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση μπερδεύει τους πολίτες, λάθος τα οριζόντια μέτρα

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο» σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης μετά τις νέες ανακοινώσεις Πέτσα.

Τη θέση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις ανακοινώσεις του Στ. Πέτσα για το lockdown εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Χρηστίδης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο, μπερδεύοντας τους πολίτες, οδηγώντας σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστίδη, «για ακόμη μια φορά, δείχνει έλλειψη στρατηγικής και ανεπάρκεια. Η επιμονή της, δε, στα οριζόντια μέτρα σε όλη την επικράτεια, είναι λάθος. Μόνη λύση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα, μετά από μαζικά τεστ».

ΚΚΕ: “Αυτά τα μπρος – πίσω είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός”

“Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.

Αυτά τα «μπρος πίσω» είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας”.

ΜέΡΑ25: “Με παλινωδίες για ακόμα μία φορά κάνει ποδαρικό η Κυβέρνηση τη νέα χρονιά”

«Τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες της Κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας δεν έχουν τελειωμό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Τη στιγμή που ο Υπουργός Ανάπτυξης διαρρέει στα μέσα το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα με κλείσιμο ακόμα και όσων είχαν ανοίξει και σταματημό του click away», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και συμπληρώνει:

«Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει “ποδαρικό” τη νέα χρονιά με την γνωστή, παλιά της τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς καμία πραγματική προετοιμασία και κανένα σχέδιο. Επειδή όμως αυτή τη δολιότητα -γιατί δεν συνιστά απλώς ανευθυνότητα- την πληρώσαμε πολύ ακριβά τη χρονιά που μας πέρασε, απαιτούμε από την Κυβέρνηση έστω και τώρα να σταματήσει να απασχολείται μόνο για την ολιγαρχία και τους παρατρεχάμενους της και να ενσκήψει με πρόγραμμα και πραγματικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για τον λαό».

Πυρά από την Αντιπολίτευση για το νέο γενικό lockdown
To Top